Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες για την τραγωδία στα Τέμπη

Έφτασε η «ώρα» για να ξεκινήσει η απόδοση ευθυνών αναφορικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέα παιδιά.

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή θα βρεθούν σήμερα, Παρασκευή 17/3, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας που ήταν σε απογευματινή βάρδια τη μοιραία νύχτα, μαζί με τον προφυλακισμένο 59χρονο. Πρώτοι θα αντιμετωπίσουν τον ειδικό εφέτη ανακριτή, οι δύο σταθμάρχες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα υποστηρίξουν πως το δυστύχημα έγινε εκτός του ωραρίου τους και οι ίδιοι δεν φέρουν καμία ευθύνη. Σύμφωνα με εργαζόμενους του ΟΣΕ, το ωράριο του σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας που πληρώνεται με μπλοκάκι είναι 8ωρο και δεν πληρώνονται οι υπερωρίες. Συνεπώς θα υποστηρίξουν πως ορθά έφυγαν στη λήξη της βάρδιας και άφησαν μόνο του τον άπειρο 59χρονο. Ωστόσο, και οι τρεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν εξίσου βαριές κατηγορίες με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη. Στη συνέχεια, θα απολογηθεί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος θα υποστηρίξει πως στην επίμαχη ώρα, μεταξύ 22:00 και 23:00, είχε τοποθετήσει δύο σταθμάρχες. Ο δικηγόρος του αναφέρει πως ο επιθεωρητής θα υποστηρίξει ότι δεν είχε ενημερωθεί για την πρόωρη αποχώρηση των άλλων δύο σταθμαρχών, όπως δεν είχε ενημερωθεί -σύμφωνα με τα λεγόμενα του- και για την καθυστέρηση των αμαξοστοιχιών το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης.

Θρήνος στην κηδεία του 29χρονου μηχανοδηγού
Τελέστηκε η κηδεία του 29χρονου μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη στην Περαία Έδεσσας. Συγγενείς και φίλοι είπαν τελευταίο αντίο στον άτυχο 29χρονο μηχανοδηγό ο οποίος έχασε τη ζωή του στα Τέμπη. Η κηδεία έγινε μετά από αρκετές ημέρες αφού είχε προηγηθεί αίτημα του πατέρα του ο οποίος κρατείτο στις φυλακές Τουρκίας, να έρθει στη χώρα μας για να παραστεί στο τελευταίο αντίο του παιδιού του. Το αίτημα έγινε τελικά δεκτό έπειτα από σειρά διαδικασιών και επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Τρία νεαρά παιδιά δίνουν μάχη για την ζωή τους
Την ίδια ώρα, στην εντατική εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία νεαρά παιδιά. Για ακόμη μία εβδομάδα τρεις νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την ζωή της τους στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Πρόκειται για τον εικοσάχρονο Γεράσιμο που είναι και ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κρανιογκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση υγείας του είναι κρίσιμη. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας δίνει την δική της μάχη η Δάφνη, ενώ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στην Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται μία 26χρονη κοπέλα που είναι εγκαυματίας και πολυτραυματίας. Η κατάσταση υγείας της 26χρονης είναι σταθερή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών της, αλλά έχει να διανύσει ακόμα δρόμο για να βγει από την μονάδα εντατικής θεραπείας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;