Σοκαριστική αποκάλυψη για Τέμπη: Με εντολή Τριαντόπουλου το μπάζωμα 3 μέρες μετά το έγκλημα – Τι απαντά ο ίδιος

Ο ρόλος του τότε επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου την επόμενη μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη και το μπάζωμα που ακολούθησε, σε ρεπορτάζ του Mega.

Έγγραφα της Οικονομικής υπηρεσίας της περιφέρειας Θεσσαλίας αποκαλύπτουν, τρεις μέρες μετά το δυστύχημα και συγκεκριμένα στις 3 Μαρτίου του 2023, ότι ζητήθηκε η αποκατάσταση του χώρου (μπάζωμα) από την Πολιτική Προστασία και εγκρίθηκαν και τα σχετικά κονδύλια.

Τότε επικεφαλής της Πολιτικής προστασίας ήταν ο Χρήστος Τριαντόπουλος με την ιδιότητα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος διέψευσε ότι ήταν εκείνος που έδωσε εντολή για το μπάζωμα του χώρου του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και έδειξε ως υπεύθυνη την Πυροσβεστική.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο οποίος έχει καταγγελθεί από τη Μαρία Καρυστιανού ότι ήταν το πρόσωπο που «έδωσε» ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ως υπεύθυνο για το τσιμέντωμα του χώρου, ανέφερε δεν είχε τέτοιο ρόλο και τέτοια αρμοδιότητα.

«Δεν έδωσα εντολές για κάτι, δεν είχα τέτοιο ρόλο και τέτοια αρμοδιότητα, δεν συμμετείχα σε συνεδριάσεις του συντονιστικού και δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού, όπως το έχει δηλώσει δύο φορές κι ο ίδιος», ανέφερε στη Βουλή ο Χρήστος Τριαντόπουλος για να προσθέσει ότι ήταν στον τόπο της τραγωδίας για να βοηθήσει όσους επιχειρούσαν στη δύσκολη κατάσταση, με σεβασμό στους γονείς και τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να ρίξει φως σε όλα, με «μέλημα όπως έχει πει κι ο πρωθυπουργός το ποτέ ξανά από σύνθημα να γίνει πραγματικότητα».

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είπε ότι οι ισχυρισμοί των συγγενών των θυμάτων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Οι αρμόδιοι που μετείχαν στο συντονιστικό ύστερα από αίτημα της Πυροσβεστικής αποφάσισαν παρεμβάσεις και διαμορφώσεις χώρου, όπως προβλέπεται από σχέδιο διαχείρισης ανθρωπίνων απωλειών», ανέφερε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...