Σοκαριστικές καταγγελίες Μπογδάνου για Μητσοτάκη και ΜΜΕ της διαπλοκής (vid)

Στην Ελλάδα του 2022 προσγειώθηκε ξαφνικά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη εύνοια που δείχνουν τα ΜΜΕ στην κυβέρνηση», και «ολοκληρωτική κυριαρχία της κυβέρνησης στο τοπίο των ΜΜΕ», εξέφρασε το παράπονό του ότι πλέον δεν τον καλούν στα κανάλια για να μιλήσει.

Παραπονεμένος εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, ο οποίος διαγράφηκε από την ΚΟ της ΝΔ μετά το αντικομμουνιστικό παραλήρημά του εντός του κοινοβουλίου τον περασμένο Οκτώβρη και την προσπάθειά του να υπεραμυνθεί της συμμετοχής του στην εκδήλωση μίσους στο Βίτσι.

Ο ίδιος κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις της Opinion poll δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση χειραγωγεί την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ σε «ανησυχητικό και πρωτοφανή βαθμό».

«Χειραγωγεί η κυβέρνηση την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ;» διερωτήθηκε Κ. Μπογδάνος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ναι, δυστυχώς σε πρωτοφανή και ανησυχητικό βαθμό».

Παράλληλα, υποστηρίζοντας ότι η λίστα Πέτσα δεν αποτελεί την αιτία της «ολοκληρωτικής κυριαρχίας της κυβέρνησης στο τοπίο των ΜΜΕ», σημείωσε ότι τα κρατικά κονδύλια που διοχετεύθηκαν στα ΜΜΕ συνέβαλλαν μεν στην εκδήλωση του φαινομένου, «αλλά όχι καταλυτικά».

Επιπλέον, αναφερόμενος στην κατρακύλα της χώρας στους δείκτες Ελευθερίας του Τύπου, διαπίστωσε ευθύνες για τα υπό διερεύνηση ζητήματα της Επιτροπή, αλλά όχι ποινικές.

«Στον παγκόσμιο δείκτη ελευθερίας του τύπου, η Ελλάδα πέρυσι κατρακύλησε στην 70η θέση από την 65η, ανάμεσα σε 180 χώρες. Στην ΕΕ είμαστε 4η από το τέλος», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι από τότε που διεγράφη από τη ΝΔ δεν τον έχει καλέσει ούτε ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας, ενώ πριν, όπως είπε, τον καλούσαν 2 και 3 φορές την εβδομάδα.

Καταγγελίες οι οποίες έχουν γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, από στελέχη της αντιπολίτευσης, κάτι που όμως δε φαινόταν να ενοχλεί τον κ. Μπογδάνο, όσο ανήκε στην ΚΟ της ΝΔ.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ