Σοκάρει η αποκάλυψη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα: Ο αριθμός των αμάχων είναι μεγαλύτερος

Ο αριθμός των νεκρών αμάχων στη Γάζα είναι πιθανότατα υψηλότερος από τις εκτιμήσεις, δήλωσαν ανώτατοι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο σκεπτικισμός σχετικά με την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων από τις υγειονομικές αρχές του θύλακα ίσως υποβαθμίζει το μέγεθος της ανθρώπινης καταστροφής.

Ερωτηθείσα κατά την ακρόαση της Τετάρτης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τον σκεπτικισμό για τους αριθμούς που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, η βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα για θέματα Μέσης Ανατολής, Μπάρμπαρα Λιφ, προειδοποίησε ότι οι αριθμοί μπορεί να υπολείπονται της πραγματικότητας.

“Πιστεύουμε ειλικρινά ότι είναι τα αληθινά νούμερα είναι πολύ υψηλά και ίσως υψηλότερα από αυτά που αναφέρονται”, δήλωσε. “Σε περιόδους πολέμου είναι δύσκολο να υπάρξει ακριβής εκτίμηση. Θα γνωρίζουμε μόνο αφού σιωπήσουν τα όπλα”, πρόσθεσε.

Η Λιφ αναγνώρισε ότι η Χαμάς είναι ιδιαίτερα επιδέξια στη διάχυση προπαγάνδας και παραπληροφόρησης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά με βάση τα στοιχεία που λαμβάνει από συνεργάτες στην περιοχή “είναι πολύ πιθανό να είναι ακόμη υψηλότερα από ό,τι αναφέρεται”.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας, πάνω από 10.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί,  οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;