Σοβαρά ερωτήματα για τους διαλόγους που θα δείξουν ποιοι διέταξαν το μπάζωμα στα Τέμπη

Συγγενείς των θυμάτων στο έγκλημα στα Τέμπη ζητούν από τον ανακριτή να κατασχέσει συνομιλίες οι οποίες είναι πολύ πιθανό να αποκαλύψουν το πρόσωπο που έδωσε την εντολή να αλλοιωθεί ο χώρος του δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, έχουν ζητήσει από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, να κατασχέσει τις κρίσιμες συνομιλίες που είναι καταγραμμένες στο ειδικό καταγραφικό μηχάνημα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Αυτές είναι σημαντικές συνομιλίες στις οποίες έχουν αποτυπωθεί οι εντολές και οι διάλογοι το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας, αλλά και τις επόμενες μέρες, μεταξύ του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στον τόπο συμβάντος, του ΕΣΚΕΔΙΚ, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και της πολιτικής προστασίας.

Επιλέον, είναι πιθανό να καταδείξουν ποιο ήταν τελικά το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος στα Τέμπη.

Παράλληλα συγγενείς και δικηγόροι έχουν ζητήσει από τον ανακριτή τη χορήγηση τηλεματικών δεδομένων των πυροσβεστικών οχημάτων που μετέβησαν στο σημείο του δυστυχήματος για να κάνουν αυτοψία και συνέταξαν έκθεση-παρωδία για την οποία διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο ανακριτής (κ. Μπακαΐμης) δεν έχει κάνει δεκτά τα συγκεκριμένα αιτήματα, με αποτέλεσμα 14 μήνες μετά το δυστύχημα να μην ξέρει κανείς ποιος έδωσε την εγκληματική εντολή για το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στοιχείων και σε ό,τι αφορά την έκρηξη κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Να σημειωθεί ότι οι επικοινωνίες του καταγραφικού του ΕΣΚΕΔΙΚ ήταν αυτές που έριξαν φως στα εγκληματικά λάθη και στις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού στην πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, τις οποίες είχαν προσπαθήσει να αποκρύψουν από τον ανακριτή που χειριζόταν την υπόθεση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...