Σήμερα η μεγάλη απόφαση για τον Αλέξη Γεωργούλη

Μέσα στην ημέρα -εκτός απροόπτου- αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που αρθεί η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη αναμένεται η κλήση του από τις Αρχές, προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας. Ο κ. Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό και κακοποίηση εις βάρος της δικηγόρου και υποψήφιας βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Χρονοπούλου.

Tο αίτημα των βελγικών αρχών ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις 17 Απριλίου και στη συνέχεια στις 30 Μαΐου η Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή και ηθοποιού. Η συνήγορος του ευρωβουλευτή, Σταματία Μάλλα είπε ότι, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανιστεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας άρσης της ασυλίας του στον συντομότερο δυνατό χρόνο χαρακτηρίζεται «θετική» από τη δικηγόρο του, καθώς κατόπιν τούτου ο κ. Γεωργούλης αναμένεται να κληθεί από τις αρχές «προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομένων στη δικογραφία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...