Mετάλλαξη «Δέλτα»: Αυτοί κινδυνεύουν – Συναγερμός σε Ευρώπη και Αθήνα

Σε συναγερμό παρά την χαλάρωση των μέτρων βρίσκεται η κυβέρνηση, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα», σε Κρήτη αλλά και σε Αθήνα και Κόρινθο έχει σημάνει συναγερμό.

Το θέμα μονοπώλησε και το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, καθώς όπως επισημάνθηκε η μετάλλαξη δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τον ανεμβολίαστο πληθυσμό. Άλλωστε η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι κατά 50 με 60% πιο μεταδοτική απ’ ό,τι όλες οι προηγούμενες.

Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο και Θεόδωρο Λιβάνιο, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και δημάρχους της Κρήτης εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η στενή παρακολούθηση και η διαρκής ιχνηλάτηση, κάτι που έγινε γίνει πιο εύκολο με τον εμβολιασμό. Παράλληλα όλοι συμφώνησαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία χθες καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 29. Συγκεκριμένα 19 είναι τα κρούσματα στο Ηράκλειο της Κρήτης, 5 στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη, 1 στην Κορινθία, 1 στην Αχαΐα και 1 κρούσματα εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εμβολιασμό, έτσι ώστε η χώρα να χτίσει το τείχος ανοσίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Επικαλέστηκε μάλιστα τα λόγια του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου Φάουτσι: «Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε».

«Τόσο απλά και τόσο καθαρά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Ευρώπη υπάρχει ο φόβος ότι αν δεν υπάρξει άμεσα συντονισμός η μετάλλαξη τύπου Δέλτα θα κυριαρχήσει στις χώρες της Ευρώπης, και φυσικά και στη χώρα μας.

«Ασφαλώς μας ανησυχεί η παραλλαγή “Δέλτα” και θα επιδιώξω γι’ αυτό πιο συντονισμένη στάση στο θέμα των αφίξεων από περιοχές όπου διαπιστώνεται εξάπλωση παραλλαγών», δήλωσε Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την είσοδο της στη Σύνοδο Κορυφής.

Και σε κοινή γραμμή με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν έθεσαν θέμα μπλόκου στους τουρίστες από τη Βρετανία, όπου η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει μεγάλη εξάπλωση.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει αποφάσεις για συντονισμένο άνοιγμα συνόρων σε ανθρώπους από άλλες χώρες» τόνισε ο κ. Μακρόν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;