Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Μηδενική ανοχή»: 8.000 αστυνομικοί στο δρόμο για να προστατευτεί η κοινωνία από τους ανεμβολίαστους

  «Σαφάρι» ελέγχων από 8.000 αστυνομικούς με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας ετοιμάζει η κυβέρνηση για την τήρηση των νέων αυστηρών μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη και τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο, καθώς η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο και σφοδρότερο – σύμφωνα με τα στοιχεία – κύμα της πανδημίας.

  Στο στόχαστρο των ελέγχων σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που επεξεργάστηκαν την Τετάρτη στελέχη της κυβέρνησης και υψηλόβαθμα μέλη των ελεγκτικών μηχανισμών, σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου «με αντικείμενο τον συντονισμό των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό» έχουν τεθεί η εστίαση και η διασκέδαση.

  Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

  Έτσι, από το Σάββατο αναμένεται τα μικτά κλιμάκια να ακροβολιστούν σε νυχτερινά κέντρα, σε χώρους εστίασης που κατά το προηγούμενο διάστημα είχαν δώσει κακά δείγματα γραφής, καθώς και σε χώρους λιανεμπορίου για την πιστή τήρηση των μέτρων και την ενδεχόμενη βεβαίωση παραβάσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται. Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι και σε καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν νάιλον σε ανοικτούς χώρους προκειμένου να λειτουργούν ως μεικτοί, δηλαδή ως μέρη όπου επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις Αρχές, οι χώροι με οροφή και πλαϊνά προστατευτικά, θεωρούνται κλειστοί, σε αντίθεση με τους ανοιχτούς, για τους οποίους δεν προβλέπεται οροφή και περιμετρική κάλυψη.

  Στο επόμενο στάδιο, οι έλεγχοι αναμένεται να επεκταθούν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και κομμωτήρια, ώστε να σταλθεί ένα «ηχηρό» μήνυμα στην κοινωνία.

  «Μηδενική ανοχή» με το καλημέρα

  Ενώ την έναρξη της πανδημίας υπήρχε μία ελαστικότητα κατά τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής των μέτρων από τις ελεγκτικές Αρχές, αυτή τη φορά διαμηνύουν ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή από την πρώτη ημέρα. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκαν και οι μετακινήσεις στελεχών εντός της επικράτειας, ώστε να μην έρχονται σε δύσκολη θέση κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας, αλλά και για να μη χαθεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και συμμορφωθούν προσχηματικά οι υπότροπες επιχειρήσεις μόνο κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

  Οι ασυνεπείς επιχειρήσεις και η «μαύρη λίστα»

  Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα Από το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται η δημιουργία πλατφόρμας υπό τον τίτλο «μαύρη λίστα». Σε αυτή θα εμφανίζονται θα αναρτώνται οι επιχειρήσεις – παραβάτες των μέτρων για την πανδημία. Έτσι, εκτός από τον διπλασιασμό των προστίμων που  θα ξεκινά από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος., οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα βρίσκονται αντιμέτωποι και με το στίγμα.

  Ταυτοπροσωπία εκτός από επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού

  Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι φωνές που θέλουν ανεμβολίαστους πολίτες να προμηθεύονται πλαστά πιστοποιητικά ή να δανείζονται πιστοποιητικά άλλων προσώπων, από τα κλιμάκια αναμένεται να ζητούνται και τα δελτία ταυτότητας, ώστε να αντιπαραβάλλονται το πιστοποιητικό με την ταυτότητα του πελάτη.  

  Τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο

  Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων των νέων αυστηρότερων μέτρων είπε ότι θα ισχύσουν τα εξής: 

  Προσέλευση ανεμβολίαστων εργαζομένων σε όποια θέση (και για εργαζόμενους σε χώρους λατρείας) με δύο υποχρεωτικά τεστ σε εβδομαδιαία βάση (rapid test ή τεστ PCR).

  Είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) σε:

  – δημόσιες υπηρεσίες
  – τράπεζες
  – μικτούς χώρους διασκέδασης
  – ανοιχτούς χώρους διασκέδασης
  – εμπορικά κέντρα
  – κομμωτήρια

  Ελεύθερη είσοδος για ανεμβολίαστους σε:

  – χώρους προμήθειας τροφίμων – σούπερ μάρκετ
  – φαρμακεία
  – χώρους άσκησης θρησκευτικού δικαιώματος

  Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους αθλητικούς χώρους

  Ο κ. Πλεύρης ήταν κατηγορηματικός και όσον αφορά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μαζικούς αθλητικούς χώρους, όπου η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους. 

  Αν διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχων ότι το μέτρο δεν τηρείται, τότε βαριές θα είναι οι καμπάνες για τις ομάδες, που θα περιλαμβάνουν ακόμα και στέρηση της παρουσίας φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια. 

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗzougla.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ