Θα κόβουν τους μισθούς στους ανεμβολίαστους

Τι αλλάζει με τα rapid test των ανεμβολίαστων; Μπορεί ο εργοδότης να κόψει τον μισθό σε κάποιον που δεν θέλει να κάνει το τεστ;

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολίου μετά την πάροδο 7 μηνών από τη δεύτερη ή τρεις από το μονοδοσικό, τότε είναι υποχρεωμένοι να κάνουν rapid test ή pcr test δύο φορές την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση. Η υποχρέωση αίρεται άμεσα από την ημέρα διενέργειας της αναμνηστικής δόσης.

Τι συμβαίνει, όμως, με όσους εργαζόμενους (ανεμβολίαστους ή χωρίς την τρίτη δόση) δεν θέλουν να κάνουν rapid test; Μπορεί ο εργοδότης να τους κόψει μέρος του μισθού τους;

«Αν δεν κάνουν το rapid test, τότε οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να προσέλθουν στη δουλειά τους, καθώς τα πρόστιμα τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον ίδιο είναι τσουχτερά», τόνισε σήμερα, μιλώντας στο OPEN ο εργατολόγος κ. Γιάννης Καρούζος. «Σε μία τέτοια περίπτωση βεβαίως και δεν δικαιούνται μισθό για τη συγκεκριμένη μέρα», συμπλήρωσε. Τόνισε δε, πως ακόμα και αν η επιχείρηση πληρώσει για το rapid test των εργαζομένων της, η υποχρέωση για πληρωμή των δύο τεστ από τον εργαζόμενο παραμένει.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.