Ραγδαίες εξελίξεις στα media με κατάρρευση του ΣΚΑΪ

Στις επόμενες διμηνιαίες μετρήσεις ακροαματικότητες ο ΣΚΑΪ 100.3 θα έχει πέσει από την κορυφή μετά από πάρα πολύ καιρό. Δεν θα είναι πρώτος και η απόστασή του από τον Real FM θα παρουσιάζεται μειωμένη.
Κοιτώντας τις μετρήσεις βλέπουμε πως ο ΣΚΑΪ 100.3, το μεγαλύτερο ενημερωτικό ραδιόφωνο των (πολλών) τελευταίων ετών, μέσα σε ένα δίμηνο έχασε ένα 2%, έχασε έναν στους 5 ακροατές του. Δεν είναι αμελητέο, φτάνει να δούμε μόνο αν θα είναι παροδικό και γρήγορα καλύψει το χαμένο έδαφος.
Ιδού και η πορεία του ραδιοσταθμού από τον Ιανουάριο και έπειτα:

  • Έως 21/01: 11,1%
  • Έως 11/02: 10,5%
  • Έως 03/03: 10,4%
  • Έως 24/03: 9,6%
  • Έως 14/04: 9,2%

Συνολικά, βέβαια, το ενημερωτικό ραδιόφωνο δεν περνάει τις καλύτερες ημέρες του. Τα λέγαμε και πριν από λίγες εβδομάδες. Απλώς ο ΣΚΑΪ 100.3 δείχνει να κλυδωνίζεται περισσότερο. Όλα παίζουν το ρόλο τους, όπως λόγου χάριν σήμερα το πρωί που άκουγες τον Άρη Πορτοσάλτε να φιλοξενεί τον Αδωνι Γεωργιάδη ζωντανά στο στούντιο και δεν ήξερες ποιος είναι ο παρουσιαστής και ποιος ο καλεσμένος. [Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Θάνο Πλεύρη στο σταθμό (παρέλαση των πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη)].

Η αλήθεια είναι βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, πως στον ΣΚΑΪ 100.3 προσφεύγεις, ακόμα και σήμερα, όταν γίνονται έκτακτα γεγονότα.
Πρόβλημα αντιμετωπίζει και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ που κάνει μονοψήφια (και χαμηλά) νούμερα – κάποιες μέρες δεν πιάνει ούτε το 1/3 των τηλεθεατών του Mega.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ