Ραγδαίες εξελίξεις μετά το Πάσχα: Πότε ανακοινώνει εκλογές ο Μητσοτάκης

Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται η χώρα, όπως φάνηκε και από τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός μέσω διαγγέλματος ανακοίνωσε ότι ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 50 ευρώ, μεικτά, μια αύξηση που βεβαίως δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις αυξήσεις που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό

Λίγες ώρες νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έστελνε το μήνυμα ότι «τελειώσαμε» με την πανδημία και ότι αφήσαμε πίσω μας τα χειρότερα.

«Πλέον θα είστε ελεύθεροι» ήταν επί της ουσίας του μήνυμα που πέρασε ο Θ.Πλεύρης και επαίνεσε την εργασία του παρόλο που μετράμε πλέον 28.765 νεκρούς με κορωνοϊό.

Παράλληλα αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται ο Κ.Μητσοτάκης να ανακοινώσει (μάλλον ξανά μέσω διαγγέλματος) παρεμβάσεις και στο ρεύμα.

Ότι λοιπόν είναι να ανακοινώσει η κυβέρνηση θα το έχει ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα δύο είναι τα πιο πιθανά ενδεχόμενα για τις εκλογές.

Ή θα γίνουν στις 29 Μαΐου (υπάρχει και το σενάριο για 5 Ιουνίου αλλά δεν φαίνεται να προκρίνεται) ή θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Από το Μαξίμου διαρρέεται ότι η απόφαση θα παρθεί από τον Κ.Μητσοτάκη άμεσα, δηλαδή ακόμη και σήμερα, αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο πρωθυπουργός έχει ήδη λάβει την απόφαση του.

Οι ανακοινώσεις από την πλευρά τους αναμένονται την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, αρκετά πιθανό είναι να γίνουν την Πρωτομαγιά.

Αν δεν γίνουν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου τότε πάμε αναγκαστικά τον Σεπτέμβριο.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που οι ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού έγιναν πριν το Πάσχα και όχι μετά, ώστε να έχει η κυβέρνηση μπροστά της λίγες ημέρες για να κάνει τις απαραίτητες σφυγμομετρήσεις και να δει πώς είδαν οι πολίτες την συγκεκριμένη αύξηση και να πάρει τις τελικές της αποφάσεις.

Τέλος αυτό που τονίζουν κυβερνητικοί παράγοντες είναι ότι τις εκλογές θα τις κρίνουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, αν υπάρξει κάποια αποκλιμάκωση, ή αν φανεί ότι οι δύο πλευρές πάνε σε μια συμφωνία τότε πιθανότατα θα πάμε σε εκλογές άμεσα, αν οι συγκρούσεις συνεχιστούν, τότε θα πάμε για Σεπτέμβρη.

Εν ολίγοις εάν οι Ρώσοι αρκεστούν στην κατάκτηση του Ντονμπάς και δεν προσπαθήσουν να καταλάβουν όλη την Ουκρανία τότε «κερδίζει» το σενάριο για εκλογές τον Μάη.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα