Πύρινη κόλαση στη Βοιωτία – Ένας νεκρός και οικογένειες εγκλωβισμένες

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου, λίγο μετά τις 9:30, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, παρότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Περί τις 11:00, ένας κτηνοτρόφος εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για βοσκό ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται ότι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Οικογένειες παραμένουν εγκλωβισμένες

Σύμφωνα με πληροφορίες της, στον οικισμό κοντά στην περιοχή Σαράντη υπάρχουν ακόμα περίπου 20 οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να απομακρυνθούν από το σημείο, καθώς το μέτωπο της φωτιάς έχει πλέον «χωριστεί» στα δύο, κόβοντας τον δρόμο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που παραμένουν στο χωριό ανακοίνωσαν στους πολίτες, που δεν πρόλαβαν να φύγουν, πως πλέον η απομάκρυνσή τους είναι αδύνατη οδικώς. Οι κάτοικοι που έχουν απομείνει έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι, που βρίσκεται στην άκρη του οικισμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;