Πως τα… 50 μέτρα αφήνουν τον Φλώρο εκτός Βουλής

Απλησίαστη θα είναι η Βουλή για τον Κωνσταντίνο Φλώρο μετά τον περιοριστικό όρο που του επιβλήθηκε να μην πλησιάζει σε ακτίνα 50 μέτρων τον Βασίλη Γραμμένο.

Η ταυτόχρονη παρουσία τους στο Κοινοβούλιο επομένως, είναι αδύνατη μιας και οι αποστάσεις, ειδικά στην αίθουσα της Ολομέλειας είναι μικρότερες των 50 μέτρων.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε, η φράση του Κώστα Τασούλα σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους πως «πρακτικά δεν υπάρχει λύση», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως η λύση είναι μόνον μία: Να μην εμφανίζεται στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Είναι δικό του θέμα, εγώ δεν πρόκειται να βάλω λουρί στον Βασίλη Γραμμένο, ο οποίος είναι το θύμα της επίθεσης για να βλέπω που πηγαίνει» τόνισε ο κ. Τασούλας, τονίζοντας ότι εν αντιθέσει με τον Κωνσταντίνο Φλώρο στον οποίο επιβλήθηκε ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μπορεί να κινείται ελεύθερα.

Ο υπό επιτήρηση πρώην Σπαρτιάτης για όσο διάστημα μένιε βουλευτής, καθώς είναι πιθανό το σενάριο ακύρωσης της εκλογής του ιδίου και άλλων δέκα συναδέλφων του που εξελέγησαν με το κόμμα του Βασίλη Στίγκα από το Εκλογοδικείο θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής για την εξεύρεση λύσης.

Παράλληλα, αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει φως στην άλλη άκρη του τούνελ και γι΄ αυτό ενδέχεται να ζητήσει αλλαγή των περιοριστικών όρων.

Ο Κώστας Τασούλας πάντως, διερωτήθηκε με νόημα μήπως ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε αποτελεί επί της ουσίας απόφαση για παράταση του χρονικού διαστήματος αποκλεισμού του Κωνσταντίνου Φλώρου από τη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση ο Κωνσταντίνος Φλώρος είναι τιμωρημένος με 15 εργάσιμες ημέρες αποβολής από τις εργασίες της Βουλής, δηλαδή για τρεις εβδομάδες και περικοπή κατά 50% της βουλευτικής αποζημίωσης.

Οι αλλαγές που έρχονται θα είναι αυστηρότερες, αλλά όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με νομικούς και συνταγματολόγους, δεν θα ληφθούν εν θερμώ. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις, όπως για παράδειγμα, στον αποκλεισμό βουλευτή που έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα από τις εργασίες για δύο μήνες αντί για 15 ημέρες και περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης ακόμα και για 5 μήνες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Οι δύο δημοσιογράφοι που ακούγεται ότι θα αντικαταστήσουν την Αναστασία Γιάμαλη στο Kontra Channel

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όπως...