Η πρώτη απάντηση του Βασίλη Γραμμένου για την επίθεση μέσα στη Βουλή: «Η επίθεση ήταν πισώπλατη»

Ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος, θύμα της επίθεσης μέσα στη Βουλή από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση αποκλειστικά στην εφημερίδα «δημοκρατία»:

«Οφείλω να δώσω μία απάντηση στις αθλιότητες και στα ψεύδη που ακούγονται αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν εντός και εκτός της Ολομέλειας του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για τις άρσεις ασυλίας και κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης Κώστα Χήτα έγινα αποδέκτης απειλών, ύβρεων και χειρονομιών από τον βουλευτή Κ. Φλώρο.

Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που αποχώρησα από την αίθουσα, καθώς δεν ήθελα να οξύνω τα πνεύματα, την ώρα μάλιστα που θα ξεκινούσε η ψηφοφορία. Η επίθεση που δέχτηκα ήταν πισώπλατη, αμέσως μετά την έξοδό μου, και τα χτυπήματα περιγράφονται με ακρίβεια στην ιατρική γνωμάτευση. Πλέον, φυσικά αρκετών αυτοπτών μαρτύρων που ήταν μπροστά στην επίθεση που δέχτηκα.

Σας μεταφέρω ακριβώς ό,τι συνέβη, το οποίο μπορεί εύκολα να διασταυρωθεί τόσο από το υπάρχουν οπτικό υλικό, αλλά και από τις μαρτυρίες βουλευτών, πολιτικού προσωπικού και αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά στην επίθεση. Φυσικά, και από την ιατρική γνωμάτευση αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων.

Θα μπορούσα πολύ εύκολα να απαντήσω με βία στην άνανδρη επίθεση που δέχτηκα. Δεν το έκανα για έναν και μόνον λόγο: Επειδή σεβάστηκα τους χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες που με εμπιστεύτηκαν και με έστειλαν στο Κοινοβούλιο για να υπερασπίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις το συμφέρον τους και την πατρίδα. Οχι για να κάνω επίδειξη δύναμης για το “εγώ” μου.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ