Προκλητικός ο Ερντογάν μιλά για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Προκλητικός ο Ερντογάν μιλά για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». «Είναι υποχρέωσή μας να ενεργούμε αλληλέγγυα με τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης τουρκικής οικογένειας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, στην πρωτεύουσα Αστάνα του Καζακστάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υπενθύμισε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Σαμαρκάνδης πέρυσι έλαβε την απόφαση να παραχωρήσει ομόφωνα το καθεστώς του μέλους-παρατηρητή στο ψευδοκράτος. Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, «με την απόφαση αυτή, ο τουρκικός κόσμος έδειξε σε όλους ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους παρόλο που ήταν απομονωμένοι, δεν ήταν μόνοι τους».

Προκλητικός ο Ερντογάν μιλά για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

«Πιστεύω ότι θα δούμε την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ανάμεσά μας με το καθεστώς του μέλους παρατηρητή στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής μας, όπως έχουμε αποφασίσει» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.