Προκαλεί η κυβέρνηση: «Πήγαν όλα στραβά» στους Αγίους Αναργύρους και δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε τους χειρισμούς της ΕΛΑΣ στη γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, στο ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους, που έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «αυτό που συνέβη δεν χωρά ούτε δικαιολογίες ούτε συμψηφισμούς, μόνο ότι πήγαν όλα στραβά. Τον επιμερισμό της ευθύνης θα τον κρίνουν οι αρμόδιοι».

Ο κ. Μαρινάκης όσον αφορά στο αν υπάρχει πολιτική ευθύνη, είπε ότι «αυτό που συνέβη δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της αστυνομίας. Είναι ισοπέδωση».

«Όταν σκοτώνεται, δολοφονείται ένας νέος άνθρωπος απέξω από ένα αστυνομικό τμήμα δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Μόνο να οργιστείς και να δεις τι συνέβη. Υπάρχουν δύο συζητήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το πρωτόκολλο και το εάν και εφόσον εφαρμόστηκε. Αυτό θα το εξετάσουν οι αρχές. Δεν τιμά τους 57.000 αστυνομικούς που καθημερινά δίνουν μεγάλη μάχη για το καθήκον τους», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το δεύτερο θέμα που πρέπει να εξεταστεί έχει να κάνει με την αντίληψη και κατά πόσο εκτίμησαν την κατάσταση.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε στοιχεία αναφορικά με γυναίκες που ζήτησαν βοήθεια σε δομές και στο τηλεφωνικό κέντρο 15900 αναφέροντας ενδεικτικά ότι το 2023 κάλεσαν 6.000 γυναίκες και το 2024 1.400 και τους έχει παρασχεθεί βοήθεια.

«Δεν μπορούμε να ζητάμε το “κεφάλι” ενός υπουργού γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό προφανώς, πήγαν όλα στραβά», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό πρέπει να το καταδικάσουμε αλλά δεν πρέπει να αποθαρρύνονται οι γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια.

Στην ερώτηση τι αποτέλεσμα έχει φέρει η αξιολόγηση στην ελληνική αστυνομία υποστήριξε ότι «έχει φέρει αποτέλεσμα, αλλά δεν είπε κανείς ότι θα εξαφανιστούν όλες οι τραγικές συμπεριφορές».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....