Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Πέτρος Σουρέτης στο Thessaloniki Metropolitan Summit:«Μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε leader καινοτόμων έργων μεγάλης κλίμακας αποτελούν οι παρούσες συνθήκες»

Τη μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε leader καινοτόμων έργων μεγάλης κλίμακας που αποτελούν οι παρούσες συνθήκες και που συνδυαστικά θα...
More

  Latest Posts

  Έτσι Σαμαράς και Βενιζέλος έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου

  Σάλος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, Financial Times, σχετικά με το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής στις Κάννες τον Οκτώβριο του 2011, όπου ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά από τις συνεχείς πιέσεις των εταίρων, πρότεινε το δημοψήφισμα ως λύση για την Ελλάδα, προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το Μνημόνιο.

  Η αμερικανική εφημερίδα, αποκάλυψε ότι υπήρξε μυστική συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου με «προξενιό» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Όπως μάλιστα επισημαίνουν οι Financial Times, ο Μπαρόζο τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά και τον ρώτησε για τις προθέσεις του για την πιθανότητα συμμετοχής του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, πρότεινε και τον Λουκά Παπαδήμο, ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών.

  Οι εταίροι είχαν αποφασίσει πλέον να ρίξουν τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, λόγω του δημοψηφίσματος, μετατρέποντάς την πρόταση Παπανδρέου από δημοψήφισμα για το Μνημόνιο σε δημοψήφισμα «ευρώ ή δραχμή». Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχτηκαν να συνεργαστούν, για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι Financial Times, «Το δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου ήταν ήδη νεκρό. Το ίδιο και η πρωθυπουργία του». Άλλωστε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν ο τότε πρωθυπουργός βρισκόταν στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Ελλάδα, είχε δώσει εντολή να συνταχθεί ανακοίνωση στην οποία γινόταν λόγος για «ιστορική κατάκτηση» της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το θέμα του δημοψηφίσματος.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς, έβλεπε πλέον ότι του δινόταν η ευκαιρία για να πάρει την πρωθυπουργία της χώρας, ενώ παράλληλα η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα δεν θα ήταν και η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τον ίδιο, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέρρεε. Ήταν προφανές ότι βιαζόταν, προκειμένου να έλθει στην εξουσία. Η ευκαιρία ήταν ιδανική για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο ένας θα γινόταν πρωθυπουργός, όπως και έγινε, έστω και οριακά στις εκλογές του 2012, ενώ ο άλλος θα γινόταν άμεσα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και θα παρέμενε στην εξουσία σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ. Κάπως έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ σε αυτό ήταν σύμφωνοι και οι εταίροι – δανειστές της χώρας, αλλά και τα ντόπια δομημένα συμφέροντα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ