Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Η MYTILINEOS, η Vodafone και η Centrica υπογράφουν 10ετές «πράσινο» PPA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και η Centrica υπέγραψαν Συμφωνία Αγοράς Ενέργειας (PPA) με την Vodafone UK που σχετίζεται με παραγόμενη...
More

  Latest Posts

  Τα «ψίχουλα» της κυβέρνησης αναβάλλουν τις πρόωρες κάλπες – Δεν μειώνονται οι διαρροές «γαλάζιων» ψηφοφόρων

  Του Βασίλη Σκουρή

  Κυρίαρχη πλέον είναι η άποψη που διαμορφώνεται σε ηγετικούς κύκλους του κυβερνώντος κόμματος πως μετά τα «μέτρα-ψίχουλα» που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό οδηγούν σε αναστολή των σκέψεων για στήσιμο κάλπης τον Μάιο!

  Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, άλλωστε, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, είναι μακριά από τις ανάγκες των πολιτών, που πλήττονται από μεγάλα και συνεχόμενα κύματα ακρίβειας, τα περισσότερα εκ των οποίων «ήρθαν για να μείνουν» στην ελληνική κοινωνία.

  «Δυσκολευόμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε τη δυσαρέσκεια και τη γκρίνια των ψηφοφόρων μας στα μέρη που επισκεπτόμαστε, οι περισσότεροι μας περιμένουν με το λογαριασμό του ρεύματος στο χέρι», λένε «γαλάζιοι» βουλευτές που, ανεξαρτήτως τι θα υποστηρίξουν δημοσίως, εμφανίζονται προβληματισμένοι με το ύψος του πακέτου μέτρου που εξαγγέλθηκε.

  Το Μαξίμου θα στρέψει πλέον τις ελπίδες του σε τυχόν διευκολύνσεις προς τα κράτη-μέλη ή και σε μέτρα που τυχόν λάβουν οι Βρυξέλλες στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής (24 και 25 Μαρτίου), ενώ θα οξύνει ακόμα περισσότερο την πόλωση με την αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια εμφανή προσπάθεια να μειωθούν οι διαρροές των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.

  Πολιτικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν ως «απέλπιδα προσπάθεια» τυχόν προσφυγή από τον πρωθυπουργό στις κάλπες τον Μάιο, ενώ κάποιοι, μέσα στην αμηχανία που επικρατεί, αναρωτιούνται μήπως επιχειρηθεί αιφνιδιασμός τον …Απρίλιο-αν και παραδέχονται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι «αυτοκτονική» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι δε χαρακτηριστικό πως οι διαρροές από κυβερνητικά στελέχη για προσφυγή στις κάλπες στοχεύουν στο να «σφίξουν τα …γάλατα» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ώστε να μην εξωτερικευθεί η δυσαρέσκεια που υπάρχει.

  Οι ίδιοι κύκλοι παραδέχονται πως ο νέος σχεδιασμός του Μαξίμου είναι πλέον για εκλογές τον Σεπτέμβριο, δεν αποκλείουν όμως πως και αυτός μπορεί να μείνει στα χαρτιά, καθώς το πιθανότερο ενδεχόμενο (και πάντα υπό τις παρούσες συνθήκες) είναι ούτε τότε να υπάρχουν συνθήκες νικηφόρας αναμέτρησης.

  Είναι δε πλέον πως οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για κάλπες στο τέλος της τετραετίας μπορεί να εξελιχθούν σε «αυτοεκπληρούμενη προφητεία», έστω και αν υπάρχει το μειονέκτημα της μη ύπαρξης περαιτέρω χρόνου για διορθωτικά μέτρα εάν οι σχεδιασμοί που υπάρξουν δεν επιτύχουν. Για να δούμε…

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ