Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ραγδαίες εξελίξεις μετά το Πάσχα: Πότε ανακοινώνει εκλογές ο Μητσοτάκης

  Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται η χώρα, όπως φάνηκε και από τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ.

  Ο πρωθυπουργός μέσω διαγγέλματος ανακοίνωσε ότι ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 50 ευρώ, μεικτά, μια αύξηση που βεβαίως δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις αυξήσεις που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό

  Λίγες ώρες νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έστελνε το μήνυμα ότι «τελειώσαμε» με την πανδημία και ότι αφήσαμε πίσω μας τα χειρότερα.

  «Πλέον θα είστε ελεύθεροι» ήταν επί της ουσίας του μήνυμα που πέρασε ο Θ.Πλεύρης και επαίνεσε την εργασία του παρόλο που μετράμε πλέον 28.765 νεκρούς με κορωνοϊό.

  Παράλληλα αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται ο Κ.Μητσοτάκης να ανακοινώσει (μάλλον ξανά μέσω διαγγέλματος) παρεμβάσεις και στο ρεύμα.

  Ότι λοιπόν είναι να ανακοινώσει η κυβέρνηση θα το έχει ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα δύο είναι τα πιο πιθανά ενδεχόμενα για τις εκλογές.

  Ή θα γίνουν στις 29 Μαΐου (υπάρχει και το σενάριο για 5 Ιουνίου αλλά δεν φαίνεται να προκρίνεται) ή θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

  Από το Μαξίμου διαρρέεται ότι η απόφαση θα παρθεί από τον Κ.Μητσοτάκη άμεσα, δηλαδή ακόμη και σήμερα, αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο πρωθυπουργός έχει ήδη λάβει την απόφαση του.

  Οι ανακοινώσεις από την πλευρά τους αναμένονται την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, αρκετά πιθανό είναι να γίνουν την Πρωτομαγιά.

  Αν δεν γίνουν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου τότε πάμε αναγκαστικά τον Σεπτέμβριο.

  Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που οι ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού έγιναν πριν το Πάσχα και όχι μετά, ώστε να έχει η κυβέρνηση μπροστά της λίγες ημέρες για να κάνει τις απαραίτητες σφυγμομετρήσεις και να δει πώς είδαν οι πολίτες την συγκεκριμένη αύξηση και να πάρει τις τελικές της αποφάσεις.

  Τέλος αυτό που τονίζουν κυβερνητικοί παράγοντες είναι ότι τις εκλογές θα τις κρίνουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, αν υπάρξει κάποια αποκλιμάκωση, ή αν φανεί ότι οι δύο πλευρές πάνε σε μια συμφωνία τότε πιθανότατα θα πάμε σε εκλογές άμεσα, αν οι συγκρούσεις συνεχιστούν, τότε θα πάμε για Σεπτέμβρη.

  Εν ολίγοις εάν οι Ρώσοι αρκεστούν στην κατάκτηση του Ντονμπάς και δεν προσπαθήσουν να καταλάβουν όλη την Ουκρανία τότε «κερδίζει» το σενάριο για εκλογές τον Μάη.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗpronews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ