Τρίτη, 3 Μαΐου 2022

Ο Ιβάν Σαββίδης διεκδικεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – Γιατί ανησυχούν οι Αμερικανοί

Όχι μόνο δεν σταματά τις επενδύσεις στη βόρεια Ελλάδα, αλλά συνεχίζει ακάθεκτος ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, που, μετά την απόκτηση του 72% του...
More

  Latest Posts

  Πως η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό και στον σχεδιασμό των κομμάτων

  Του Βασίλη Σκουρή

  Σε ανατροπή του πολιτικού σχεδιασμού κυβέρνησης και κομμάτων ενδέχεται να οδηγήσει η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα», το αποκορύφωμα της οποίας αναμένεται το Δεκαπενταύγουστο, ενώ αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την ανοσία του πληθυσμού εκτιμάται ότι μπορεί να επανέλθει τον Οκτώβριο.

  Τα νέα υγειονομικά δεδομένα αφήνουν στον αέρα τον πολιτικό σχεδιασμό κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

  Το τέταρτο κύμα της πανδημίας μάλλον αναγκάζει τον πρωθυπουργό να αποσύρει από το τραπέζι τυχόν σκέψεις για πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο, ενώ καθιστά σχεδόν αδύνατο σε αυτή τη φάση έναν ανασχηματισμό -που ούτως ή άλλως ήταν πολύ δύσκολο να γίνει και χωρίς την εξάπλωση του κορονοϊού. Η μετάλλαξη «Δέλτα», άλλωστε, ενδέχεται να αλλάξει συνολικότερα το σχεδιασμό της κυβέρνησης, ιδίως στην οικονομία, ενώ σε συνάρτηση με τις επιπτώσεις στην κοινωνία, εκτιμάται πως θα επιφέρει βαθιές αλλαγές και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, όπως το γνωρίσαμε έως σήμερα.

  Τυχόν μεγάλη χρονική διάρκεια του τέταρτου κύματος, όμως, ενδέχεται να φέρει αλλαγές και στον πολιτικό σχεδιασμό της αντιπολίτευσης, η οποία –με εξαίρεση το ΚΚΕ, που μόλις ολοκλήρωσε το Συνέδριό του με την επανεκλογή Κουτσούμπα στην ηγεσία- έχει μπροστά της σοβαρές εσωτερικές κομματικές εξελίξεις:

  -Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως εφόσον η πανδημία το επιτρέψει εντός του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι σχετικές αποφάσεις, όπως έχει δεσμευτεί, θα ληφθούν μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (είναι προγραμματισμένη 11-18 Σεπτεμβρίου), είναι όμως φανερό πως αν δεν υπάρξει ένα φρένο στην πανδημία, οι σχετικές αποφάσεις θα επανεξεταστούν, παρότι υπάρχουν στελέχη που θα ήθελαν να διεξαχθεί το Συνέδριο «εδώ και τώρα».

  -Τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αποφασιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για ανάδειξη επικεφαλής στο ΚΙΝΑΛ, καθώς και οι κανόνες που θα διέπουν τη διεξαγωγή τους. Οι εκλογές προγραμματίζονται για τα τέλη Νοεμβρίου, με τον Ανδρέα Λοβέρδο, μάλιστα, να διαμηνύει πως οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν πριν την 3η Σεπτέμβρη! Η πανδημία μπορεί να αλλάξει και τον προγραμματισμό της Χαριλάου Τρικούπη.

  -Το ΜέΡΑ25, τέλος, έχει προγραμματίσει Συνέδριο και για εκλογή Γραμματέα μέσα Νοεμβρίου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ