Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας – Ποιον θέλουν για πρωθυπουργό ισχυρά κέντρα του εξωτερικού

  Χρονιά εκλογών θα είναι το 2023, καθώς ολοκληρώνεται η τετραετής θητεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που συνεπάγεται την προκήρυξη εθνικών βουλευτικών εκλογών.

  Στις βουλευτικές εκλογές του 2023 – όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν – θα ισχύσει ο Νόμος 4406/2016. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, προβλέπεται η κατανομή εδρών σύμφωνα με την απλή αναλογική

  Με την απλή αναλογική η δημιουργία κυβέρνησης είναι δύσκολη. Ομως στις Βρυξέλλες παρότι η πλειονότητα των ηγετών ψηφίζει Κυριάκο Μητσοτάκη… δαγκωτό, επιθυμούν κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, δηλαδή κυβέρνηση συνεργασίας.

  Αυτό, όπως μεταδίδει το instanews.gr, σημαίνει ότι ακόμα και αν βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ θα ήθελαν να σχηματιστεί κυβέρνηση με τρίτο πρωθυπουργό, αλλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Εν ολίγοις εάν η ΝΔ δεν κάνει την τεράστια έκπληξη και σχηματίσει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, τότε οι Ευρωπαίοι θα προτιμούσαν την επιστροφή στο δοκιμασμένο μοντέλο Παπαδήμου. Ένα τρίτο πρόσωπο που θα βγει μπροστά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να αποφευχθεί η ακυβερνησία που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις αγορές.

  Το … «θέλω» αυτό των Βρυξελλών, βεβαίως, δεν είχε λάβει υπόψη το Κατάρ – gate και την εμπλοκή σε αυτό της Εύας Καϊλή, γεγονός που αποκλείει πλέον κάθε πιθανότητα σύμπραξης του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιθανόν δε και με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και χωρίς αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης γνώστης των σχεδίων των Βρυξελλών προκειμένου να δείξει «ανοχή» και να συμμετάσχει ακόμα και σε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»!

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ