«Οι νταβατζήδες τέλος…» – Σκληρό μήνυμα Τσίπρα στις 10 μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας

«Θέλω να δηλώσω προς όλους τους νομείς και διανομείς του δημόσιου χρήματος ότι μετά τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, το πάρτι θα τελειώσει. Τις λιγοστές δυνατότητες και τους πόρους της χώρας, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, δεν θα τις νέμονται κατά αποκλειστικότητα δέκα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και αντίστοιχος αριθμός οικογενειών. Για να χρησιμοποιήσω μια άκομψη φράση που άλλοι πριν από μένα χρησιμοποίησαν: Οι νταβατζήδες τέλος. Και σήμερα δεν είναι ούτε 2004 για να κρυφτούν πίσω από την επίπλαστη ευημερία, ούτε 2015 για να επιχειρήσουν ξανά να κρυφτούν πίσω από τη ζεστή αγκαλιά της τρόικας».

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από τη συνέντευξη Τσίπρα στη εφημερίδα των Συντακτών (25.6.2022) στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το κόμμα θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, υποσχόμενος ότι η νέα προοδευτική κυβέρνηση δεν θα είναι μια κυβέρνηση του κόμματος, αλλά μια κυβέρνηση πολύ ευρύτερη, με ρίζες στην κοινωνία.Επικρίνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για μια σειρά από ζητήματα τονίζει πως δέσμευσή του είναι να σωθεί η κοινωνία από την επερχόμενη βαρβαρότητα και στέλνει μήνυμα προς όσους νέμονται το δημόσιο χρήμα πως την επομένη των εκλογών το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων θα λάβει τέλος.


Εξηγεί για ποιους λόγους κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για την πορεία των δανείων των πολιτικών προσώπων, ενώ αναφερόμενος στην εκλογολογία και την καλλιέργειά της επιρρίπτει τις ευθύνες στον πρωθυπουργό. Υπόσχεται κυβέρνηση πολλών εκπλήξεων στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει την πρωτιά και σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ καταθέτει και ερώτημα στον Νίκο Ανδρουλάκη για τα περί Σοσιαλδημοκρατίας.


Παραδέχεται ξανά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως κυβέρνηση αδίκησε τη μεσαία τάξη, σημειώνει ωστόσο τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες κυβέρνησε και κάνει λόγο για «ηθική υποχρέωση» να αποκαταστήσει αυτή την αδικία. Δηλώνει ενθουσιασμένος από την εσωκομματική διαδικασία και την προσέλευση των χιλιάδων νέων μελών στο κόμμα και υπενθυμίζει ότι η δική του κυβέρνηση ήταν αυτή που άφησε πίσω της ένα ρυθμισμένο χρέος και γεμάτα ταμεία. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.