Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τους Ευρωπαίους εταίρους

  Αντιμέτωπη με τους Ευρωπαίους εταίρους βρίσκεται η Ελληνική κυβέρνηση καθώς οι μονομερείς αποφάσεις που πήρε το τελευταίο διάστημα – για το θέμα των εμβολιασμών – έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις απόψεις των Ευρωπαίων.

  Στο χθεσινό συμβούλιο των υπουργών Υγείας ο Θανάσης Πλεύρης εξήγησε στους ομολόγους του γιατί η Ελλάδα έφερε στους τρεις μήνες το πιστοποιητικό νόσησης, την στιγμή μάλιστα που η τάση στην Ευρώπη είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να λήγουν στους εννέα μήνες.

  Εάν τελικά η Κομισιόν αποφασίσει τους εννέα μήνες αυτό φέρνει ανατροπή στα ελληνικά σχέδια για επίσπευση των εμβολιασμών της τρίτης δόσης, καθώς οι πολίτες που δεν είναι θερμοί να εμβολιαστούν θα παρατείνουν τον εμβολιασμό τους από τον νέο χρόνο.

  Ο Θανάσης Πλεύρης αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα άνω των 60 ετών και τα νέα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση, αλλά και στο άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο. Τάχθηκε ακόμα υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

  Οι πληροφορίες λένε ότι η πλειοψηφία των χωρών στηρίζουν την πρόταση των 9 μηνών, ωστόσο κάποιες ζήτησαν το όριο λήξης του ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Εμβολιασμού να ανέβει στους 12 μήνες. Η Σλοβακία μάλιστα διατύπωσε την πρόταση το μέτρο να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις αρχές Φεβρουαρίου και όχι στα μέσα Ιανουαρίου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

  Ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος, επιχειρηματολογώντας υπέρ του μέτρου να φέρει η κυβέρνηση γρηγορότερα τους εμβολιασμούς της τρίτης δόσης, είχε αναφέρει πριν από λίγες μέρες ότι η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση για τρεις λόγους.

  Κατ’ αρχήν γιατί έχουμε τον δεύτερο πιο γηρασµένο πληθυσµό στην Ευρώπη ως ποσοστό γενικού πληθυσµού (28% του πληθυσµού µας είναι άνω των 60 ετών).

  Δεύτερον, γιατί το 17% των Ελλήνων άνω των 60 ετών, δηλαδή περίπου 580.000 συμπολίτες µας, δεν έχουν ακόµη κάνει το εµβόλιο.

  Και τρίτον γιατί εννέα στους δέκα θανάτους, δηλαδή 6.896 θάνατοι ή το 87,2% επί του συνόλου των θανάτων, µέχρι την Τρίτη αφορούσαν ανθρώπους άνω των 60 ετών, µε υποκείμενα νοσήµατα.

  Σήμερα πάντως κυβέρνηση και ειδικοί αναμένεται να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί καθώς και την πορεία των εμβολιασμών της πρώτης αλλά και της τρίτης δόσης, η οποία μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντική.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ