Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Μαχαιριά» από την Εφημερίδα των Συντακτών στον Τσίπρα – «Μάλλον οι δημοσκοπήσεις έχουν δίκιο»

  Η υπόθεση των υποκλοπών άνοιξε το κουτί της Πανδώρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Ηταν μια χρυσή ευκαιρία για την αντιπολίτευση και ήδη μέσα στο καλοκαίρι άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες δημοσκοπικές απώλειες για την κυβέρνηση.

  Διαβάστε ωστόσο τι γράφει ο ο Κώστας Ζαφειρόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών:

  Το γεγονός ήρθε να προστεθεί στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας (ακόμα και κατά Τσιόδρα), στην καταβαράθρωση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, στην περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων, στην αυξημένη καταστολή, στην επίθεση κατά της νεολαίας με την πανεπιστημιακή αστυνομία, μαζί με την επαναφορά της λιτότητας από την πίσω πόρτα: δραστική μείωση στις ενισχύσεις για την ενεργειακή κρίση και ενώ η Ελλάδα είναι η ακριβότερη στην Ευρώπη στο κόστος προμήθειας ρεύματος, με τον πληθωρισμό να τρέχει με 12%. Η πρόσφατη αναφορά του Ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας είναι αποκαλυπτική και για το πόσο δύσκολος χειμώνας έρχεται.

  Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια ελάχιστη φθορά της κυβέρνησης και σχεδόν σταθερή την αξιωματική αντιπολίτευση. Σε αυτό το σημείο χωρούν διάφορες σκέψεις: ή ο κόσμος αντιλαμβάνεται (ακόμα) εντελώς διαφορετικά το τι συμβαίνει ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο, ή όντως συμβαίνει κάτι διαφορετικό από ό,τι αντιλαμβανόμαστε (π.χ. χρήματα Ταμείου Ανάκαμψης, πελατειακό κράτος, μεγέθυνση μαύρης οικονομίας, αύξηση τραπεζικών καταθέσεων κτλ), ή δεν πείθεται για τις εναλλακτικές επιλογές διακυβέρνησης.
  Αν η φτώχεια προελαύνει όντως, γιατί δεν υπάρχει κοινωνική οργή με διαρκείς κινητοποιήσεις ή έστω ένας αέρας αλλαγής; Υπάρχει βέβαια και η (γρήγορη) εξήγηση πως η πραγματικότητα διαμεσολαβείται και ενίοτε κατασκευάζεται από τα «τουρκοφάγα» ΜΜΕ της λίστας Πέτσας, όπως και ότι οι δημοσκοπήσεις (όλες όμως;) πριμοδοτούν τη Ν.Δ. ή έχουν μεθοδολογικά προβλήματα. Φοβάμαι ότι δεν αρκούν ως εξήγηση.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ