Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Θλιβερή εμφάνιση Δένδια: Δήθεν καταδικάζει τον αναθεωρητισμό από την «κλεμμένη πρωτεύουσα» του Κοσσυφοπεδίου που αποτελεί σύμβολο του αναθεωρητισμού

  Στην Πρίστινα βρέθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κοσοβάρα “ομόλογό” του Ντονίκα Γκερβάλα Σβαρτς, πριν τις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και εκεί ακούσαμε πολλά που δείχνουν τον τρόπο σκέψης του ΥΠΕΞ.

  Ειδικά για σειρά ζητημάτων που μπορεί να έχουν προεκτάσεις στα ελληνικά εθνικά ζητήματα και συνοψίζονται σε μια λέξη, αναθεωρητισμός όπου ο υπουργός ναι μεν δήλωσε ότι δεν πρέπει να τον ενισχύσουμε αλλά αυτά τα δήλωσε σε μια χώρα γέννημα του αναθωρητισμού των Αλβανών με την συμφωνία της Δύσης πίσω στο 1999.

  Επισήμως η συζήτηση αφορούσε τη συνεργασία Αθήνας–Πρίστινας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, τις περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά των εξελίξεων στον διάλογο Βελιγραδίου–Πρίστινας.

  «Ένα μέλλον στο οποίο κάποιες χώρες οραματίζονται αναθεωρητικές πολιτικές και νέο-ιμπεριαλιστικές ιδεολογίες, δεν είναι ανεκτό από εμάς. Αυτή είναι μια ατζέντα του 19ου αιώνα, όχι του 21ου αιώνα», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Δένδιας μετά το τετ α τετ.

  Αλλά όταν μιλάει κάποιος για αναθεωρητισμό πρέπει να είναι έναντι όλων και όχι να επιτρέπεται ο αναθεωρητισμός των Αλβανών, γιατί κράτος Κοσσυφοπεδίου δεν υπάρχει ούτε “πρωτεύουσα Πρίστινα” αλλά “κλεμμένη πρωτεύουσα”.

  Το δημιούργημα του Κοσόβου ήταν πράξη αναθεωρητισμού της Δύσης κατά της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και με όχημα τον αλβανικό αλυτρωτισμό και αυτό το ΥΠΕΞ πρέπει να το ξέρει ειδικά όταν η Τουρκία δρα αναθεωρητικά στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Δυτική Θράκη.

  Θα ήταν σαν να λέγαμε “μπράβο” στον Ερντογάν αν επισκέπτονταν την κατεχόμενη Λευκωσία ή την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

  Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του Έλληνα ΥΠΕΞ από τον Πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι, ενώ λίγο αργότερα συνάντησε και στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της KFOR.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗpronews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ