Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Στοιχεία φωτιά στη δημοκόπηση που δείχνει ανατροπή

  Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία των αναλύσεων που έκανε το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς με την 10η κατά σειρά έκδοση των Εκλογικών Τάσεων. Η παρούσα ανάλυση καλύπτει την περίοδο από τα μέσα Νοεμβρίου του 2021 μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022 και παρουσιάζει τα βασικά δημοσκοπικά ευρήματα της περιόδου.

  Σύμφωνα με τις αναλύσεις για την περίοδο που διαμηνύουμε, φαίνεται:
  Σημαντική πτώση της ικανοποίησης από την κυβέρνηση της τάξης των 4,6 ποσοστιαίων μονάδων (από 35,9% τον Νοέμβριο του 2021 σε 31,3% σήμερα) και, αντίστροφα, αύξηση της ικανοποίησης από την αξιωματική αντιπολίτευση κατά 4,1 ποσοστιαίες μονάδες. Η «ψαλίδα» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των πολιτών από κάθε κόμμα, όχι απλώς έκλεισε πλήρως, αλλά πλέον για πρώτη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση περνά -έστω και οριακά- μπροστά από την κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των πολιτών.

  Η εκλογική ιστορία, μας δείχνει ότι, όταν η φθορά της κυβέρνησης υπερβαίνει το όριο ανοχής, τότε ενεργοποιείται η αρνητική ψήφος, η διαμόρφωση δηλαδή της εκλογικής συμπεριφοράς των πολιτών με κριτήριο και αίτημα το «να φύγουν» (οι εν ενεργεία κυβερνώντες).

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗnetakias.com

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ