Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

H ΕΥΔΑΠ, το δίλημμα της Ψυττάλειας και η ακύρωση του διαγωνισμού

Μετά από ένα άρθρο κατά του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ η ιστοσελίδα powergame.gr επιχειρεί να φωτίσει λίγο περισσότερο το θέμα της ανάθεσης των 320...
More

  Latest Posts

  Ανέτοιμη η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του καύσωνα

  Του Βασίλη Σκουρή

  Ανέτοιμη η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του καύσωνα – Ούτε σύσκεψη δεν συγκάλεσε για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

  Στις ειρωνείες για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να κηρυχτεί αργία η Δευτέρα και στις συστάσεις προς την εργοδοσία για την προστασία των εργαζομένων δείχνει να περιορίστηκε η κυβερνητική ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου κύματος καύσωνα που εκδηλώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες.

  Ο πρωθυπουργός δεν συγκάλεσε ούτε καν κυβερνητική σύσκεψη για το μείζον αυτό θέμα, κάτι που συνηθίζει ακόμα και για πολύ χαμηλής έντασης προβλήματα! Αντιθέτως, επέλεξε ένα ακόμα Σαββατοκύριακο για μίνι διακοπές, καθώς ο φακός τον συνέλαβε σε ώρες ανεμελιάς στην παραλία στα Φαλάσαρνα Χανίων! Είναι δε χαρακτηριστικό πως δεν έχει διακόψει το πρόγραμμά του και την επίσκεψη στη Σαντορίνη, ώστε να συντονίσει τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που δημιουργούνται!

  -Το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή για την πρωτεύουσα και όλες τις περιοχές της χώρας, παραμένει η επάρκεια του ρεύματος. Να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος και, κυρίως, να μην σημειωθούν τοπικά ή γενικό μπλακ άουτ! Η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε προφανώς να ανταποκριθεί στο πρόβλημα, με αποτέλεσμα ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας να κάνει εκκλήσεις για περιορισμό του ρεύματος σε ώρες αιχμής, ενώ ορθάνοιχτο μένει το θέμα των διακοπών ρεύματος τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας!

  -Την ίδια στιγμή η χώρα δοκιμάζεται από πυρκαγιές, με τη κατάσταση να είναι ιδιαίτερη κρίσιμη για τις επόμενες ώρες και ημέρες, λόγω του καύσωνα και των ανέμων που δοκιμάζονται σε ορισμένες περιοχές. Τα κενά και οι ελλείψεις που υπάρχουν στην Πυροσβεστική εμφανίζονται ήδη ανάγλυφα, ενώ προβλήματα ολιγωρίας και συντονισμού των αρμοδίων, καθώς και ελλείψεων στην Πυροσβεστική εμφανίζονται σε περιοχές όπως η Αχαΐα και αλλού!

  -Το Αστεροσκοπείο Αθηνών αναθεωρεί επί τω χείρω τις απόψεις του για τον καύσωνα και προειδοποιεί πως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν θα σημειωθούν μόνο τη Δευτέρα, αλλά θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη! Και, όμως, κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους δεν έχει ληφθεί, πέραν όσων ανακοινώθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και τα οποία και τελείως ανεπαρκή είναι και η εφαρμογή τους αφήνεται στην καλή θέληση της εργοδοσίας. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και η μείωση απασχόλησης ή και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12 με 4 το μεσημέρι) θα ισχύσει «όπου αυτό, κατά περίπτωση, κριθεί απαραίτητο». Και όλα αυτά ενώ οι χώροι εργασίας μοιάζουν πλέον με καμίνι.

  -Τα ίδια ισχύουν και για τα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες και τους πρόσφυγες και μετανάστες.

  Με τις διαστάσεις που λαμβάνει ο καύσωνας και οι πυρκαγιές, αλλά και από τους κινδύνους για διακοπές ρεύματος και ίσως και για μπλακ άουτ, γνώμη της στήλης είναι πως, έστω και τώρα, ο πρωθυπουργός πρέπει να αναδιαμορφώσει το πρόγραμμά του και να επιστρέψει στην Αθήνα, ώστε να συντονίσει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αλλιώς η κυβέρνηση θα κινδυνεύσει να κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση ότι εφαρμόζει την τακτική… «των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν»!

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ