Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Ποιός παίρνει τη θέση του

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από υπουργός Προστασίας του Πολίτη και στη θέση του τοποθετείται ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Μηταράκης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους όταν υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη θέση του Νότη Μηταράκη ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο Γιάννης Οικονόμου, που ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η παραίτηση του Νότη Μηταράκη έρχεται μετά το δημοσίευμα στο «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή», στο οποίο αναφερόταν ότι ο πρώην πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε διακοπές εν μέσω πολυήμερων σκληρών μαχών με τις φωτιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δεν θα μείνει «ορφανή», καθώς σε αυτή τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν σήμερα Παρασκευή (28.7.2023) κιόλας στις 19:00 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.