«Πέρασε» στη Βουλή η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή – Πώς ψήφισαν τα κόμματα

Με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενη χειραγώγηση σε ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 299 βουλευτές εκ των οποίων υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι 142 των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έναντι 157 που καταψήφισαν από την πλειοψηφία. Απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η ΝΔ όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν ψήφισε την πρόταση, διαμαρτυρόμενη για το ύφος και το πνεύμα με τα οποία είναι διατυπωμένη. Την ίδια στιγμή ωστόσο, η πλειοψηφία σεβόμενη τους θεσμούς, αποφάσισε να μην καταθέσει δική της πρόταση για παράλληλη λειτουργία δύο επιτροπών, αλλά να θέσει τα ανοιχτά ζητήματα για την περίοδο από το 2015 ως και το 2019 εντός του πλαισίου των εργασιών της παρούσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ακόμα και πριν ολοκληρωθεί το τρέχον έτος. Αυτό που μένει είναι τα κόμματα να καθορίσουν τους βουλευτές που λάβουν μέλος στις εργασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή θα αποτελείται από 29 μέλη, ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ