Ο φάκελος με τα εκρηκτικά στόχευε συγγενικό πρόσωπο υπουργού του Μητσοτάκη

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του φακέλου που ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά και έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με τις αρχές να αναβαθμίζουν την έρευνα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ο στόχος να ήταν συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου υπουργού.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συγκλίνουν στο ότι, η Πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης στο γραφείο της οποίας εστάλη ο φάκελος-βόμβα δεν ήταν ο πραγματικός στόχος του αποστολέα, αλλά εστάλη σε αυτή, για να μην κινήσει υποψίες.

Κοντά στο γραφείο της Προέδρου Εφετών, που έλαβε τον φάκελο, βρίσκεται το γραφείο του στόχου, που είναι συγγενικό πρόσωπο υπουργού. Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα (Κυριακή 18/2), στο στόχαστρο των τρομοκρατών φέρεται να βρέθηκε συγγενικό πρόσωπο του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Εκτιμάται ότι εάν ο φάκελος εκρήγνυτο, η βόμβα θα μπορούσε να έχει σκοτώσει 8 με 10 άτομα, καθώς περιείχε 450 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας.

Οι συμπτώσεις που απέτρεψαν το κακό σενάριο

Ωστόσο, μία σειρά από συμπτώσεις, ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα.

Ο φάκελος με τα εκρηκτικά είχε σταλεί στην Πρόεδρο Εφετών περίπου 15 ημέρες, πριν πάει στο γραφείο της.

Η Πρόεδρος Εφετών στο γραφείο της οποίας βρέθηκε ο φάκελος, φαίνεται ότι δεν είχε πάει καθόλου όλο αυτό το διάστημα στην υπηρεσία της, επειδή ήταν ασθενής.

Έτσι, επειδή είχαν συγκεντρωθεί πολλές δικογραφίες όλο αυτό το διάστημα της απουσίας της, φέρεται ότι, ζήτησε από το σύζυγό της να τη βοηθήσει να τις μεταφέρουν στο σπίτι, κάτι που αποτελεί συνηθισμένη πρακτική για δικαστικούς.

Αυτός ήταν ο λόγος, που ο σύζυγος της Προέδρου Εφετών, ο οποίος ήταν αξιωματικός του στρατού και είχε σχετική εμπειρία, πρόσεξε ότι, κάτι περίεργο συνέβαινε με το πακέτο και δεν το άνοιξε, αλλά ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική.

Όπως είναι αναμενόμενο πάντως, πέρα από Aστυνομία και Aντιτρομοκρατική, η υπόθεση έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία και στοn χώρο της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ