Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει αίτημα για τοποθέτηση παρατηρητών στις εθνικές εκλογές – Παρέμβαση και από τον Τσίπρα

Την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, περί τοποθέτησης διεθνών παρατηρητών σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, υπερασπίστηκε και ο Γιώργος Τσίπρας.

Όπως τόνισε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα υποβάλλει αίτημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε στις εθνικές εκλογές να τοποθετηθούν παρατηρητές.

«Υπάρχουν τρία γεγονότα σοβαρά, που χρειάζεται το καθεστώς αυτό», τόνισε αρχικά το πρωί της Τρίτης (26/3) στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Το ένα αφορά τις υποκλοπές, το άλλο το σκάνδαλο της κ. Ασημακοπούλου, καθώς είχαμε διαρροή με τις λίστες των ευρωψηφοφόρων και το τρίτο και το ψήφισμα του ευροκοινοβουλίου, που πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, θέτει θέμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Υπάρχει θεσμικό έλλειμμα εμπιστοσύνης και γι’ αυτό η πρόταση περί παρατηρητών», απάντησε στο ερώτημα αν υφίσταται υπαρκτός φόβος νοθείας.

Μάλιστα έδωσε ως παράδειγμα «τα emails των ψηφοφόρων του εξωτερικού».

«Ποια εμπιστοσύνη να υπάρχει πλέον όταν φεύγουν λίστες που αφορούν και στοιχεία με προσωπικά δεδομένα», αναρωτήθηκε.

Τέλος, αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την υπογράψει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;