Ο Μητσοτάκης θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται να επιθυμεί να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις που δημιούργησε το «μπρος-πίσω» της κυβέρνησής του στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, υπολογίζοντας την αντίδραση των ψηφοφόρων και τη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματός του.

Η αναβολή της σχετικής νομοθεσίας μπορεί να οδηγήσει σε αντιδράσεις, αλλά ο πρωθυπουργός φαίνεται να θέλει να αντιμετωπίσει το θέμα διεξοδικά στο υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Άγνωστο τι θέλει να «εξηγήσει» ακριβώς ο Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρέπει πρώτα να εξηγηθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης, και έπειτα να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα. Ο πρωθυπουργός δεν πείθει πάντως με την συγκεκριμένη «δικαιολογία» καθώς κανείς δεν καταλαβαίνει τι είναι αυτό που θέλει να «εξηγήσει» στην κοινωνία. Προφανώς «τρέμει» το πολιτικό κόστος.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να ξεκινήσει μια εκτενή ενημερωτική καμπάνια για να εξηγήσει στους πολίτες τον λόγο που πρέπει να εγκριθεί το σχετικό νομοσχέδιο. Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ για να αναλύσει διεξοδικά το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσει τυχόν αρνητικές αντιδράσεις.

Η αντίδραση των δεξιών ψηφοφόρων παίζει σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη του θέματος, για τον Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες δείχνουν ότι μετρήσεις που έγιναν έδειξαν ότι η κοινωνία είναι σε μεγάλο βαθμό αρνητική, καθώς οι πολίτες δεν είναι ενήμεροι για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να προωθήσει άλλα νομοσχέδια που έχει δεσμευτεί να εγκρίνει, όπως η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Επίσης, θα κατατεθούν οι νέοι Ποινικοί Κώδικες και θα προωθηθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Συνολικά, ο πρωθυπουργός φαίνεται να αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο θέμα με προσοχή και να επιδιώκει μια ισορροπημένη προσέγγιση για να ανταποκριθεί τόσο στις εσωτερικές πιέσεις όσο και στις αντιδράσεις της κοινωνίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;