Ο Μητσοτάκης επιμένει στο ψεύτικο αφήγημά του για την ακρίβεια

Μπορεί η κυβέρνηση να αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, παρολαυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο επιμένει στο ψεύτικο αφήγημα πως αυτή είναι «εισαγόμενη» ακρίβεια, αλλά επιμένει μετά από τόσους μήνες ότι «το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη».

Μιλώντας σε γαλάζιους ψηφοφόρους (μόνο αυτά τα κοινά μπορεί να τον αντέξουν) το Σάββατο σε καφετέρια στο Γαλάτσι είπε «Θα πολεμήσουμε εκείνους που, πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα, εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας. Και έχω πει πολλές φορές ότι το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη. Και θα το κάνουμε αυτό, για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα των πολιτών, ειδικά των ασθενέστερων, όπως το κάνουμε συνέχεια». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ακόμα, πως «όταν η οικονομία πηγαίνει καλά, υπάρχει πλεόνασμα για να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, διότι -δεν θα κουραστώ να το λέω- η συλλογική ευημερία, σύμφωνα με τη δική μας ιδεολογία, πρέπει να μετατρέπεται σε ατομική προκοπή».

Παράλληλα δήλωσε πως «οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρούν, αλλά οι μεταρρυθμίσεις είναι τελικά η πρόοδος την οποία χρειάζεται η χώρα μας για να κάνει αυτό το μεγάλο άλμα στο μέλλον, για να γίνουμε Ευρώπη παντού. Kαι αυτή την πρόοδο τελικά να την καρπωθούν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες».

«Το 2024, όμως, είναι και εκλογική χρονιά, μην το ξεχνάμε» είπε, προσθέτοντας ότι «και αυτές οι ευρωεκλογές έχουν τη δική τους ξεχωριστή αξία, διότι λαμβάνουν χώρα 50 χρόνια μετά την ίδρυση της παράταξής μας, της Ν.Δ. Είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είναι η παράταξη εκείνη η οποία κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και είναι η παράταξη εκείνη η οποία επιτρέπει τώρα στην Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη», τόνισε τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Καφετέρια στο Γαλάτσι επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μεγάλη λαϊκή παράταξη είναι τελικά η Νέα Δημοκρατία»

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....