Ο Μητσοτάκης δεν… πανηγυρίζει και πολύ για τα F-35

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε με μετριοπαθή τρόπο στην πρόσφατη ενημέρωση περί αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ΣΚΑΪ, όπου εξήγησε ότι η απόκτηση των μαχητικών αυτών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ελληνική άμυνα, αλλά τόνισε την ανάγκη οικονομικής σύνεσης στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη δυνατότητα αγοράς έως 40 F-35 μαχητικών, αλλά διευκρίνισε ότι η αγορά αυτή δεν θα γίνει μονομιάς, λόγω του υψηλού κόστους. Τόνισε επίσης τη σημασία των οπλικών συστημάτων που συνοδεύουν τα αεροσκάφη, ενώ έκανε αναφορά και στην επιτυχία της απόκτησης των μαχητικών Rafale και των βλημάτων Meteor.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεση της Ελλάδας να παραλάβει δωρεάν τέσσερα πλοία LCS (Littoral Combat Ships) από τις ΗΠΑ, τονίζοντας την αξία της δωρεάς στην ενίσχυση του ελληνικού Ναυτικού με περιορισμένους πόρους.

Η στρατηγική επιλογή της Ελλάδας για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της μέσω της απόκτησης των F-35 και των LCS πλοίων, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης εξωτερικής πολιτικής, όπου η ανησυχία για την ασφάλεια συνδυάζεται με την ανάγκη διατήρησης της οικονομικής σταθερότητας. Οι προκλήσεις από την Τουρκία και η ανάγκη διατήρησης ενός ποιοτικού αποτρεπτικού πλεονεκτήματος αποτελούν κεντρικά σημεία στην ελληνική άμυνα.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...