Ο Μασκ δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Ποιός πήρε τη θέση του

Ο κατάλογος με τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο αποτελείται από επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει κυρίως στην τεχνολογία, την ενέργεια και τα είδη κατανάλωσης.

Ο Τζεφ Μπέζος εκτόπισε τον Έλον Μασκ από την θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με κατάλογο του Bloomberg με τίτλο «Billionaires Index».

Ο ισχυρός ιδρυτής της Amazon έχει, σύμφωνα με τα στοιχεία, περιουσιακά στοιχεία ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Έλον Μασκ με περιουσία που ανέρχεται στα 198 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ έχασε περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο, ενώ αντίθετα ο Τζεφ Μπέζος κέρδισε 23 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index και έτσι προέκυψε η εναλλαγή στις δύο πρώτες θέσεις του καταλόγου με τους δισεκατομμυριούχους.

Ο Έλον Μασκ έμαθε τα νέα σε μια μέρα που η μετοχή της Tesla υποχωρούσε κατά 7%.

Ο Μασκ είχε κατακτήσει τον θρόνο του πλουσιότερου ανθρώπου τον Μάιο του 2023, τερματίζοντας την πρωτιά που είχε ο Μπερνάρντ Αρνό, CEO ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στον κόσμο που περιλαμβάνει brands όπως οι Louis Vuitton, Dior και Celine.

Ο Αρνό φαινόταν να κρατάει καλά αυτή την πρωτιά, καθώς μετά την πανδημία υπήρξε μία εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων ειδών πολυτελείας από τις εταιρίες του ομίλου που διευθύνει, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο στην αξία των μετοχών του ομίλου LVMH.

Οι τρεις δισεκατομμυριούχοι, Μασκ, Αρνό και Μπέζος, είναι σε έναν άτυπο διαρκή διαγωνισμό για το ποιος θα κατακτήσει την κορυφή του πλούτου.

Αυτή την στιγμή πάντως στο βάθρο βρίσκεται ο Μπέζος με περιουσία 200 δισεκατομμυρίων, ακολουθεί ο Μασκ με 198 δισεκατομμύρια και τρίτος βρίσκεται ο Αρνό, που η περιουσία του φτάνει στα 197 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τέταρτη θέση του καταλόγου με τους δισεκατομμυριούχους βρίσκεται ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με περιουσία 179 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς με 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά ο τίτλος του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αλλάζει κάθε λίγους μήνες, κάτι που εξαρτάται και από την πορεία των μετοχών.

Αλλά ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην πρώτη θέση, είναι βέβαιο πως οι κύριοι Μπέζος, Μασκ και Αρνό έχουν αρκετό πλούτο.

Από το 2020 η καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων των πέντε πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο αυξήθηκε εντυπωσιακά – κατά 114% και έφτασε συνολικά στα 869 δισεκατομμύρια δολάρια, λαμβάνοντας υπόψη και τον πληθωρισμό, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την ανισότητα που συντάσσει η Oxfam.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ