Ο Κασσελάκης έτοιμος να απαντήσει στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα

Σε νέα προεδρική κάλπη κατευθύνεται όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρέμβαση Τσίπρα ο οποίος κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει εκ νέου στη βάση για να επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε εκλογές», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας ότι προσφεύγει στα μέλη του κόμματος για έναν «πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη».

Η αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη και από σήμερα θα καταγραφεί ποιο είναι το κλίμα της βάσης, στις ομιλίες των συνέδρων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του συνεδρίου «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας και σε ένα ιδιαίτερα σκληρό κλείσιμο της ομιλίας του, επιτέθηκε σε όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ,  υποστήριξε ότι ορισμένοι ήθελαν να είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και σε , τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση. «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%». Επιπλέον φαίνεται να στοχεύει:

Ο Στέφανος Κασσελάκης ουσιαστικά επιστρέφει το μήνυμα «όλοι κρινόμαστε» στα στελέχη της Πολιτική Γραμματείας, υπονοώντας με την κίνησή του, ότι δεν μπορεί να μπαίνει ο ίδιος σε νέα δοκιμασία έξι μήνες μετά την εκλογή του και να μην ισχύει το ίδιο για τα στελέχη που δεν έχουν κριθεί από την άνοιξη του 2022 και ας μεσολάβησαν εκλογές.

Εάν πετύχει εκ νέου την εκλογή του και επιβεβαιώσει την κυριαρχία του, στη συνέχεια θα μπορεί να διαμορφώσει στα μέτρα του το κόμμα που παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...