Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αυξάνει τη δύναμή του και απειλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το κυριακάτικο βασικό θέμα στο Βήμα για τη «μονταζιέρα» σχετικά με το ηχητικό ντοκουμέντο τής συνομιλίας μηχανοδηγού τρένου και σταθμάρχη, ήταν πολιτικός και μιντιακός σεισμός. Ένας σεισμός οποίος ακολούθησε τις προσεισμικές δονήσεις στις σχέσεις τού μεγαλύτερου Ομίλου ΜΜΕ, του Alter Ego Media, με την κυβέρνηση –σχέσεις που έχουν κλονιστεί από καιρό. Το δημοσίευμα της εφημερίδας, με τίτλο «Μονταζιέρα στα Τέμπη», μπορεί να ξάφνιασε αλλά είχαν προηγηθεί άλλα δημοσιεύματα που προδιέθεταν για το τι μπορούσε να ακολουθήσει. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, οι τρεις μεγάλες ιστοσελίδες τού Ομίλου (tanea.gr, tovima.gr και in.gr) έδιναν στο ρεπορτάζ τους για την αντιπαράθεση ΝΔ-Αντιπολίτευσης του κοινό τίτλο «Στριμωγμένη η κυβέρνηση για τα Τέμπη – “Το θέμα δεν κλείνει, θα το βρίσκει μπροστά η ΝΔ”»

Η κυβέρνηση απορρίπτει ως αναληθές το δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής, κάνει λόγο για «χυδαία προσπάθεια» και αποδίδει την επίθεση σε «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα». Η Alter Ego Media ανταπαντά αναφέροντας για την κυβέρνηση ότι «Αντί να επικροτεί τον αδέσμευτο, αντικειμενικό, ανεξάρτητο Τύπο (…) βλέπει παντού φαντάσματα για “οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα” τα οποία δήθεν συνωμοτούν προκειμένου να την φθείρουν και να την καταστήσουν όμηρό τους».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στον οποίο ανήκει η Alter Ego Media, έχει αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο (με σκληρές δηλώσεις, ιδιαίτερα από στενούς συνεργάτες του μετά από αγώνες του Ολυμπιακού), και αποτελεί πλέον ισχυρό αντίπαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς η μιντιακή εμβέλειά του μεγαλώνει. Ο ισχυρός οικονομικός παράγοντας συνεχώς εξαπλώνεται στον χώρο της Ενημέρωσης. Άρχισε με δικές του εκδοτικές προσπάθειες, συνέχισε με την εξαγορά τού ΔΟΛ το 2017, ίδρυσε το One TV (σήμερα δεν του ανήκει αλλά συνεργάζεται με τον Όμιλο), προχώρησε το 2019 με την απόκτηση του 100% του Mega (στο οποίο αρχικά ήταν συμμέτοχος), ίδρυσε τον περασμένο Σεπτέμβριο τη More Media, θυγατρική της Alter Ego (της οποίας στόχος είναι η «έκδοση εφημερίδων, περιοδικών και εν γένει εντύπων ενημερωτικού ή μη ενημερωτικού χαρακτήρα», καθώς και η «διαχείριση και η καθοιονδήποτε τρόπο εκμετάλλευση ιστοσελίδων γενικού ή θεματικού ενημερωτικού περιεχομένου») και, τέλος, πριν από λίγες ημέρες πλειοδότησε και απέκτησε τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας και της ιστοσελίδας της, της enet.gr.

Σήμερα η Alter Ego Media κατέχει, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, το Mega, Τα Νέα, Το Βήμα, tovima.gr, tanea.gr, το in.gr, την ιστοσελίδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου, το vita,gr, το imommy.gr και το μουσικό ραδιόφωνο My Radio104,6, που είναι το πρώην Θέμα FM, άλλοτε ιδιοκτησίας Πρώτου Θέματος.

Η μιντιακή δύναμη του Βαγγέλη Μαρινάκη γίνεται μεγαλύτερη με άλλα έντυπα και ιστοσελίδες που βρίσκονται πολύ κοντά του. Ακόμα, του ανήκει το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου, το Άργος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...