«Οι ΣΥΡΙΖαίοι που θα ψηφίσουν, αναζητούν καλό χτένισμα και στυλ;» – Δεν έχει προηγούμενο ο νέος διασυρμός της Έφης Αχτσιόγλου από τον Γιώργο Λακόπουλο

Η Αχτσιόγλου πρέπει να διαλέξει ταυτότητα: διεκδικεί την ηγεσία για να υλοποιήσει το πολιτικό σχέδιο ενός κόμματος με βάση μια ιδεολογία, ή την επιδιώκει, ως συμπλήρωμα στο αφήγημα της ζωής της;

Στα μαθηματικά τέσσερα επί τέσσερα κάνουν δεκαέξι. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μηδέν.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι, σε τέσσερις ερωτήσεις της «Αυγής».

Η εφημερίδα διέθεσε περίπου 1.300 λέξεις για τον καθένα, αλλά οι 300 (!) ήταν οι – γραπτές- ερωτήσεις της.

Όποιος διαβάσει τις -προφανώς γραπτές- απαντήσεις καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτό το κόμμα έχει ήδη αποσυντεθεί.

Όσοι διεκδικούν την ηγεσία του, δεν συμπίπτουν σε τίποτε, για την ιδεολογία, την πολιτική ταυτότητα και τη λειτουργία του.

Εάν αθροιστούν όσα κατατίθενται, προκύπτει πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, συμπίπτει με τη συγκυρία και τις ανάγκες της.

Προφανώς οι ερωτηθέντες δεν θα κριθούν από τις απαντήσεις τους, τουλάχιστον στις συγκεκριμένες συνεντεύξεις.

Άλλωστε δεν υπάρχει κάτι ελκυστικό σε όσα αναφέρουν. Πλην της διαφοράς ανάμεσα στην πολιτικοποίηση της διαδικασίας από τον -πιο έμπειρο- υποψήφιο που προέρχεται από το ΠΑΟΚ και την επιμονή στα οργανωτικά από τους αυτόχθονες του ΣΥΡΙΖΑ.

Γενικότερα άλλωστε το πρόκριμα δεν προκύπτει από την ενδοκομματική αντιπαράθεση.

Για πρώτη φορά που στις αρχαιρεσίες κόμματος της Αριστεράς, το αποτέλεσμα θα ορίζεται από το πολιτικό μάρκετινγκ.

Τουλάχιστον αυτό περιβάλει την υποψηφιότητα της κυρίας της συντροφιάς: η Έφη Αχτσιόγλου εντυπωσιάζει για την μιντιακή αυτοπαρουσίασή της.

Ακόμη και ότι έχει να προσφέρει, με τις πολιτικές θέσεις και τις απόψεις της, στα πεδία της ιδεολογίας και της πολιτικής, επισκιάζεται από όσους την εμφανίζουν ως φιγούρα της «σόουμπιζ .

Τα συμφραζόμενα της προβολής της από το κυρίαρχο μιντιακό σύστημα, καθιστούν την πολιτική παρουσία της επιτηδευμένη, εξ ίσου με τις φωτογραφήσεις της.

Η επιδιωκόμενη αίσθηση φρεσκάδας και η αδέξια προσπάθεια αποφυγής του ξύλινου λόγου, χάνονται στη σκηνοθεσία της από τα εκδοτικά συγκροτήματα που την φωτίζουν ως επικρατέστερη. Αλλά ως «είδωλο», όχι ως πολιτικό ηγέτη.

Από αυτή την άποψη είναι επικρατέστερη. Σιγά το δύσκολο να συναγωνιστεί σε φωτογένεια τον Τσακαλώτο, τον Τζουμάκα και τον Παππά.

Το θέμα είναι αν οι Συριζαίοι που θα ψηφίσουν, αναζητούν καλό χτένισμα και στυλ, ή στιβαρή πολιτική προσωπικότητα με άποψη για τη χώρα.

Ψάχνουν για τον επόμενο κρίκο των πρωταγωνιστών του χώρου τους, ή για μια «αριστερή της μόδας»;

Αν ο Τσίπρας πήγε την Αριστερά στην κυβέρνηση, με την αντισυστημική στόφα του, το σίγουρο είναι ότι αυτό δεν άρχιζε από το «λουκ» του «μοιραίου». Ή του υποβοηθούμενου πρωταγωνιστή.

Όταν ανέβηκε στη σκηνή, το βασικό προσόν του, δεν ήταν το « μαλλί καρφάκι».

Η Αχτσιόγλου πρέπει να διαλέξει ταυτότητα: διεκδικεί την ηγεσία για να υλοποιήσει το πολιτικό σχέδιο ενός κόμματος με βάση μια ιδεολογία, ή την επιδιώκει, ως συμπλήρωμα στο αφήγημα της ζωής της;

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ