ΟΑΚΑ: Ξεκίνησε η έρευνα της Δικαιοσύνης – Σοβαρές καταγγελίες για το επικίνδυνο στάδιο που «βούλιαζε» από κόσμο

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή, μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε πρόβλημα στατικής επάρκειας στο στέγαστρο Καλατράβα, με συνέπεια το ΟΑΚΑ να αναστείλει κάθε λειτουργία του για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκίνησε έρευνα σε βάθος πενταετίας για το στέγαστρο, ενώ θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη μελέτη από το ΤΕΕ. Το ΟΑΚΑ θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο, διαμηνύει η κυβέρνηση, για το μεγαλύτερο στάδιο στη χώρα, που «βούλιαζε» από κόσμο, φιλοξενώντας αγώνες, συναυλίες και πολλές άλλες δραστηριότητες. Ένα στάδιο που κρίθηκε ως επικίνδυνο, μ’ ένα από τα εύλογα ερωτήματα να είναι επί πόσο καιρό κινδύνευαν οι άνθρωποι που το επισκέπτονταν. 

Εν τω μεταξύ, το Τεχνικό Επιμελητήριο ανέλαβε δεύτερη μελέτη, ενώ ο εισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης θα ερευνήσει σε βάθος πενταετίας, έπειτα από την παραγγελία του προϊστάμενου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, το θέμα της συντήρησης των εγκαταστάσεων με τα διερευνώμενα αδικήματα είναι, μεταξύ άλλων, έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η έρευνα θα αφορά:

  • ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαν,
  • αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους,
  • γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή.

Οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού Σταδίου έχουν αποκλείσει με κορδέλα τους χώρους περιμετρικά από τις βάσεις στήριξης του στεγάστρου Καλατράβα, για λόγους ασφαλείας.

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...