Νετανιάχου: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές απαιτούν την παραίτησή του

Περίπου 120.000 πολίτες του Ισραήλ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ το προηγούμενο Σάββατο, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στο θέμα της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις του Ισραήλ, ενόψει της συμπλήρωσης 100 ημερών από την έναρξη του πολέμου, που προκλήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Η συγκρούση οδήγησε σε περίπου 1.200 θανάτους και 240 απαγωγές πολιτών από τους παλαιστινίους εξτρεμιστές.

Παρά την ανταπόκριση του Ισραήλ, που εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και πραγμάτοποίησε χερσαίες επιχειρήσεις, η ανησυχία για τους υπολοίπους ομήρους παραμένει. Από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης, έχουν σκοτωθεί σχεδόν 24.000 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Νετανιάχου καταποντίστηκε, καθώς κρίνεται ανεπαρκής η προετοιμασία των υπηρεσιών ασφαλείας για την επίθεση αυτής της κλίμακας. Προηγήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος που προώθησε η κυβέρνηση, με το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώνει πρόσφατα σημαντικό νόμο που περιοριζε τις εξουσίες του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...