Μισέλ για Πρόεδρος;

«Michelle, ma belle. Πρέπει να σε κάνω να δεις, τι σημαίνεις για μένα», τραγουδούν οι Beatles . Το όνομα επανήλθε στη δημοσιότητα καθώς ακούγεται ότι η Μισέλ Ομπάμα μπορεί να είναι τελικά, υποψήφια για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οργιάζουν οι φήμες στην Ουάσιγκτον καθώς οι Δημοκρατικοί και η οικονομική ελίτ που τους στηρίζει, βλέπουν πως πολύ δύσκολα ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μπορεί να νικήσει όχι μόνο τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τον χρόνο.

Ο Μπάιντεν μπορεί να έχει ήδη αναδειχθεί υποψήφιος για τους Δημοκρατικούς για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, αλλά η ηλικία του και τα προβλήματα υγείας, προκαλούν ήδη πολλές συζητήσεις και ανησυχίες.

Αναζητούνται λοιπόν εναλλακτικές στο Δημοκρατικό στρατόπεδο. Και την πρόταση για την Μισέλ Ομπάμα ξανακυκλοφόρησε η New York Post, η συντηρητική εφημερίδα της οικογένειας Μέρντοκ.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα εναλλακτικά ονόματα πιθανών υποψηφίων αλλά πρόκειται για αναδυόμενους πολιτικούς που προς το παρόν παραμένουν στο παρασκήνιο.

Μπορεί η Μισέλ Ομπάμα να γίνει πραγματικά το νέο όνομα που θα εναντιωθεί στον Τραμπ για να μπει πλέον στον Λευκό Οίκο όχι ως Πρώτη Κυρία, αλλά ως Πρόεδρος;

Η ίδια η Μισέλ Ομπάμα είπε ότι αποκλείει εντελώς το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Δεν την ενδιαφέρει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ισχυρίζεται ότι έχει ήδη περάσει οκτώ χρόνια κόλασης στον Λευκό Οίκο και ως εκ τούτου δεν θέλει να επιστρέψει. Φυσικά, θα μπορούσαν να είναι λόγια της στιγμής, που μπορεί ν’αλλάξουν μπροστά στην έκτακτη ανάγκη μιας χώρας που κινδυνεύει από τη «δικτατορία» Τραμπ.

Το όνομα της Μισέλ κυκλοφορούσε ως πρόταση: είναι πολύ δημοφιλής, πολύ περισσότερο από τον σύζυγό της, στις δημοσκοπήσεις.Αν κατέλθει ως υποψήφια,η Μισέλ Ομπάμα πρέπει να κερδίσει όχι στη Νέα Υόρκη ή την Καλιφόρνια, όπου δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά στη Τζόρτζια, την Αριζόνα, το Μίσιγκαν και το Κεντάκι,όπου υπάρχει ένα συντηρητικό εκλογικό σώμα, πολύ επιφυλακτικό για τις εθνικές μειονότητες.

Και ο Τραμπ, ο οποίος είναι επαγγελματίας «κατεδαφιστής» των πολιτικών του αντιπάλων, θα κορόιδευε τους Δημοκρατικούς ως το κόμμα που συνεχίζει με… δυναστείες.

Θα πρέπει βέβαια το «σύστημα» να πείσει τον Μπάιντεν να παραμερίσει.

Η υπόθεση είναι ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να αποσυρθεί την τελευταία στιγμή, εξηγώντας ότι δεν μπορούσε να το κάνει νωρίτερα επειδή έπρεπε να αντιμετωπίσει δύο πολέμους στο εξωτερικό. Συνειδητοποιώντας ότι η υγεία του έχει επιδεινωθεί ή ότι οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μια βέβαιη ήττα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ