Μητσοτάκης για Κύπρο: «Θέλουμε επανέναρξη των συνομιλιών»

Η επίσκεψη της προσωπικής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία ‘Αντζελα Χολγκίν Κουέγιαρ, στο Μέγαρο Μαξίμου και η συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτη, αναδεικνύει την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στις διεθνείς προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Και οι δύο Έλληνες αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τη στήριξη της Ελλάδας στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, με βάση το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η συνέπεια στην υποστήριξη της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ως βάσης για τη διαπραγμάτευση αντανακλά την προσήλωση της Ελλάδας στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών αξιών.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από αυτές τις συναντήσεις είναι ξεκάθαρο: η Ελλάδα θεωρεί απαραίτητη την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό, που θα δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας, ειρήνης, και οικονομικής ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ενεργή διπλωματική δράση και η προσπάθεια συντονισμού με τον ΟΗΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη για πολυμερή προσέγγιση στο ζήτημα, πάντα υπό το φως των διεθνών και ευρωπαϊκών προτύπων.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....