Κύμα μεγάλων διαδηλώσεων στη χώρα (vid)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο κέντρο της Αθήνας με αρκετούς δρόμους να είναι κλειστοί λόγω των κινητοποιήσεων των μελισσοκόμων, των υγειονομικών αλλά και του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που ξεκινά. Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές. Διακοπές κυκλοφορίας θα υπάρξουν στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

«Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη πορείες –συγκεντρώσεις επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου Υγείας, οι οποίες κατά περίπτωση κινήθηκαν μέσω της Λεωφόρου Αθηνών προς το Σύνταγμα και από την Πλατεία Μαβίλη, ομοίως, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ληφθεί μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου ήταν απαραίτητες, κατά το μήκος των ανωτέρω διαδρομών. Ειδικότερα, οι μελισσοκόμοι έχουν αφιχθεί στο Σύνταγμα οπότε εφαρμόζονται μέτρα Τροχαίας και βρίσκονται στη λεωφορειολωρίδα στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο υγείας πορεύονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και ως εκ τούτου η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά στο οδικό δίκτυο.

Στο Σύνταγμα βρίσκονται οι μελισσοκόμοι της χώρας που πραγματοποιούν πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα διεκδικώντας άμεσα λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν το κόστος παραγωγής, καθώς και την ανεπάρκεια ελέγχων κατά παράνομων εισαγωγών.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι απόμαχοι της δουλειάς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στην πορεία συμμετέχει πλήθος κόσμου που κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα. Μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι ζητούν δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και ενίσχυση του ΕΣΥ. Ταυτόχρονα, επιθυμούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση μισθών και συντάξεων. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου όπου νωρίτερα υπήρξε συγκέντρωση και ομιλίες. Η πορεία κατευθύνεται προς το ΥΜΑΘ μέσω της οδού Εγνατία. Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία ανάλογα με τα σημεία στα οποία κινείται η πορεία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...