Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βρισκόμαστε σε τροχιά αλλαγών»

Η ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πορεία σημαντικών μεταρρυθμίσεων και η έμφαση στην προτεραιότητα προς τους ευάλωτους πολίτες «βγαίνουν» από τη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σε αυτή τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός ανέφερε την αναγνώριση της Ελλάδας ως χώρας της χρονιάς από το περιοδικό Economist και εξέφρασε αισιοδοξία για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ιστορική κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση με τη δημιουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Επίσης, επισήμανε την προσοχή που δίνεται στους ευάλωτους πολίτες με μέτρα ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας, επιβεβαίωσε την αύξηση των εισοδημάτων με μισθούς και συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου, ενώ υπογράμμισε τη συνέχιση των ελέγχων στην αγορά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε τη σημασία της αντιμετώπισης της ακρίβειας για την καθημερινότητα των πολιτών και επιβεβαίωσε τη θετική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, επικυρώνοντας την καλή φήμη της χώρας κατά τις διαδικασίες που ακολουθεί.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....