«Κομματική απειθαρχία» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η «βόμβα» Στέφανου Κασσελάκη που μίλησε ξαφνικά για κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νομοσχέδιο που δεν έχει έρθει ακόμα, έχει προκαλέσει μεγάλη εσωστρέφεια στο κόμμα.

Πολλοί βουλευτές διαφωνούν με τους γενικότερους χειρισμούς του προέδρου και την κομματική πειθαρχία, και προβληματίζονται σε σχέση με πτυχές του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όλο αυτό απειλέι και το επικείμενο τριήμερο των Σπετσών, κυρίως εαν κάποιοι βουλευτές επιλέξουν να μην πάνε.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα φέρει στην επιφάνεια ακόμη πιο πολύ το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως να αποτυπώσει ψυχρό κλίμα μεταξύ Κασσελάκη και βουλευτών.

Διαβάστε οπωσδήποτε: «Οι γυναίκες δεν είμαστε σκεύη…» – Νέα αποχώρηση-βόμβα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχουν βουλευτές που καταγγέλουν πως στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα, είδαν την υπογραφή τους χωρίς να έχουν δώσει τη συναίνεσή τους.

Είναι χαρακτηριστική η στάση της Νίνας Κασιμάτη η οποία με επιστολή της προς το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ζήτησε να μην χρησιμοποιηθεί η υπογραφή της δίχως την συναίνεσή της.

«Δεν επιτρέπω την προσθήκη της υπογραφής μου» φέρεται να αναφέρει στην επιστολή της η βουλευτής Β’ Πειραιά ξεκαθαρίζοντας την στάση της στο εξής και εν όψει της προαναγγελθείσας πρωτοβουλίας για την κατάθεση της πρότασης νόμου του 2018 (επί διακυβέρνησης Τσίπρα) για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

Στην επιστολή της φέρεται να επισημαίνει άλλωστε πως διαφωνεί με τον «χρονισμό» της κατάθεσης αυτή της πρότασης (το τάιμινγκ της πρωτοβουλίας) δεδομένου ότι έρχονται και άλλες κρίσιμες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά αφήνοντας εν τέλει να εννοηθεί γενικότερη διαφωνία της με τον Διαχωρισμό. Στη συνταγματική αναθεώρηση επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019, άλλωστε, είχε ψηφίσει «παρών», μεταξύ άλλων, στο άρθρο για την θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους.

Το ζήτημα είναι τι γίνεται με τις διαφωνίες και πώς θα τις χειριστεί ο κ. Κασσελάκης στο εξής, καθώς η επιμονή στη σκληρή στάση που θα σημαίνει διαγραφές, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...