Κοινωνικός τουρισμός 2024: Έως και 12 ημέρες διακοπές για του δικαιούχους

Άνοιξε τη Δευτέρα (3/6/2024) η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα “Κοινωνικός τουρισμός 2024” για 300.000 πολίτες, όπως ανακοίνωσε και η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο Κανάλι 1.

Όσοι δικαιούνται το πρόγραμμα μπορούν να κάνουν έως και 12 ημέρες είτε δωρεάν διακοπές, είτε με πάρα-πάρα πολύ χαμηλό κόστος μέσω του κοινωνικού τουρισμού.

Επιπλέον, υπάρχει ειδική πρόνοια για τις οικογένειες που έχουν πολλά παιδιά, για τις μονογονεϊκές, για τα άτομα με αναπηρία που μπορούν να παίρνουν και τον συνοδό τους μαζί.

Όπως τόνισε η Δ. Μιχαηλίδου:

Το πρόγραμμα “Κοινωνικός τουρισμός 2024 είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Φέτος αυξήσαμε τις ημέρες διακοπών στις 6 ημέρες, από 5, στις μη πληγείσες περιοχές με μια μικρή συμμετοχή του ωφελούμενου. Στις πληγείσες περιοχές, στη Βόρεια Εύβοια, στη Θεσσαλία, στον Έβρο, οι συμπολίτες μας μπορούν να πάνε διακοπές τελείως δωρεάν ακόμα και πεντάστερο ξενοδοχείο έως 12 ημέρες, ενώ οι επιχειρηματίες στις περιοχές αυτές επιδοτούνται ακόμα πιο πολύ.

Στο πρόγραμμά μας συμμετέχουν και τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία ενώ καλύπτουμε πλέον και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Μια οικογένεια με εισόδημα που ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ μπορεί να υπαχθεί στο πρόγραμμά μας και να κάνει διακοπές με πάρα πολύ χαμηλό, είτε και καθόλου κόστος, συμπλήρωσε η ίδια..

Η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα και το πρόγραμμα ξεκινά τον Ιούλιο, ένα μήνα νωρίτερα από πέρυσι που ξεκινούσε τον Αύγουστο. Από τον Ιούλιο λοιπόν οι δικαιούχοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για ένα χρόνο όποτε επιθυμούν. Δηλαδή μπορεί να πάνε τον Ιούλιο, τον Αύγουστο διακοπές, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα».

Βρείτε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες για τους δικαιούχους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...