Τουρισμός για όλους: Εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις – Πότε θα γίνει η κλήρωση

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Όσοι δικαιούχοι επιλεγούν μετά την κλήρωση, θα μπορούν να εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας «Τουρισμός για όλους» ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 972.893.

Από αυτές το 78,2% αφορά σε δικαιούχους που θα συμμετέχουν στην κλήρωση για επιδότηση 200 ευρώ και το 3% αφορούν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία από 67% και άνω που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για να λάβουν 400 ευρώ. Τέλος, το 18,8% αφορά σε ευάλωτες ομάδες που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για να λάβουν άυλη ψηφιακή κάρτα αξίας 300 ευρώ. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, συνταξιούχοι όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης και πολίτες άγαμοι ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα.

Πότε θα γίνει η κλήρωση

Η ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης και οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων αναμένονται εντός των επόμενων ημερών και συγκεκριμένα εντός του δεύτερου 15ημερου του Απριλίου και πριν από το Πάσχα. Επομένως, όσοι έχουν καταθέσει αίτηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην διεύρυνση του εσωτερικού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με αναμενόμενο ευκρινές αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Ακομη, επεσήμανε το ισχυρό κοινωνικό πρόσημο του νέου προγράμματος με τη σημαντική στήριξη των δικαιούχων, την αύξηση του κριτηρίου για το εισόδημα, την ένταξη νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ