Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Κλιμακώνονται τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα, την ώρα που συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και σε όλη την Ευρώπη.

Οι αγρότες αυξάνονουν τα μπλόκα από τη Μακεδονία έως την Κρήτη, την ώρα που ξένοι συνάδελφοί τους, όπως οι γάλλοι, δίνουν ραντεβού με τα τρακτέρ στον Πύργο του Άιφελ.

Συγκεκριμένα, επιμένουν στα αιτήματά τους, με βασικότερα εκείνα της μείωσης του κόστους της ενέργειας και της παροχής αφορολόγητου πετρελαίου, της έγκαιρης χορήγησης των ενισχύσεων, καθώς και της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνεται η παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% σε κάθε φυσική καταστροφή.

Οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, την πρώτη ημέρα των μπλόκων στη Θεσσαλία, κινητοποίησαν τους αγρότες, που παρατάχθηκαν με περισσότερα τρακτέρ σε Καρδίτσα, Πλατύκαμπο Λάρισας, Αλμυρό Βόλου και Ζάρκο Τρικάλων, αλλά και σε Γρεβενά, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και άλλες περιοχές.

Τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα, επέλεξαν οι αγρότες των Τρικάλων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη». Ο αποκλεισμός έγινε χωρίς τρακτέρ και μηχανήματα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάμπρος Τσέκας, ο οποίος μίλησε για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που πλημμύρισαν, άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, όπως και μείωση του κόστους παραγωγής, κ.ά.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων, Λάμπρος Τσέκας, αναφέρθηκε και στο γεύμα στα μπλόκα περιλάμβανε γίδα βραστή και μάλιστα σε καζάνι!

Στη Λαμία, αγρότες έριξαν μπάλες με άχυρα στην είσοδο της Νομαρχίας.

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...