Καταγγελία ΣΟΚ: Η Μενδώνη παραποίησε επίσημο κείμενο της ΕΕ για να επιβάλει λογοκρισία σε πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας (pic)

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Η Λίνα Μενδώνη, καταγγέλλεται ότι παραποίησε επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα το κείμενο της Διακήρυξης των Υπουργών Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να επιβάλει λογοκρισία.

Και ότι πρόσθεσε στη Διακήρυξη ανύπαρκτη απόφαση περί διακοπής των σχέσεων της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού οι υπουργοί: «Στη Διακήρυξή τους οι Υπουργοί Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας».

Μόνο που στο κείμενο της Διακήρυξης δεν υπάρχει αυτή η φράση.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι προστέθηκε στη Διακήρυξη των Υπουργών Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της ΕΕ ανύπαρκτη απόφαση περί διακοπής των σχέσεων της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, το υπουργείο Πολιτισμού έστειλε απάντηση στο avgi.gr.

Στην απάντηση γίνεται παραδοχή της παραποίησης και αναφέρεται ότι από λάθος συνεργάτη του Γραφείου Τύπου εστάλη αρχικό draft του κειμένου, στο οποίο αναφέρεται ότι «Στη Διακήρυξή τους οι Υπουργοί Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας. Επίσης, πρέπει να κλείσουν στις ευρωπαϊκές χώρες τα ΜΜΕ, τα οποία ελέγχονται από τη Ρωσία».

Όπως αναφέρει στην απάντησή του στο avgi.gr, το υπουργείο Πολιτισμού το ορθό είναι ότι: «Στις ομιλίες τους οι Υπουργοί Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας. Επίσης, πρέπει να κλείσουν στις ευρωπαϊκές χώρες τα ΜΜΕ, τα οποία ελέγχονται από τη Ρωσία».

Στην απάντηση αναφέρεται ακόμα ότι από το γραφείο Τύπου εστάλη συνημμένο το επίσημο κείμενο της Διακήρυξης, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν επρόκειτο, και ασφαλώς δεν υπήρχε καμία πρόθεση να παραποιηθεί στο δελτίο Τύπου. Η Λίνα Μενδώνη επιμένει, πάντως, στην πολιτική της λογοκρισίας και του αποκλεισμού την οποία και επέβαλε στη χώρα μας.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ