Καπουτζίδης για Νταλάρα: «Το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι χαμηλό» (vid)

Ο δημοφιλής Έλληνας ηθοποιός και σεναριογράφος, Γιώργος Καπουτζίδης, εξέφρασε την ανησυχία του για το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, σε συζήτηση με την Αθηναΐδα Νέγκα στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά». Καπουτζίδης τόνισε ότι, ακόμα και όταν οι καλλιτέχνες προσπαθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους ήπια, αντιμετωπίζονται με επιθετικότητα από τα μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας για το πρόσφατο περιστατικό ανάμεσα στον Γιώργο Νταλάρα και τους δημοσιογράφους, ο Καπουτζίδης επισήμανε ότι οι δημιουργοί και καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα επικοινωνίας με τα μέσα, με τα οποία δεν συνεννοούνται προηγουμένως για συνεντεύξεις ή δηλώσεις.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης καταγγέλλει την προκλητική πρακτική ορισμένων μέσων και την προσπάθεια να προβάλλουν τις ειδήσεις με τρόπο που αυξάνει την πίεση και την ένταση στον καλλιτεχνικό χώρο. Επισημαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά δεν βοηθά στην προώθηση της ποιοτικής δημοσιογραφίας και στην κατανόηση του ρόλου του καλλιτέχνη στην κοινωνία.

Ο Καπουτζίδης, μέσω των δηλώσεών του, καλεί τα μέσα ενημέρωσης να ακούσουν τις ενστάσεις των καλλιτεχνών και να δράσουν ανάλογα για τη βελτίωση της επικοινωνίας και του επιπέδου της δημοσιογραφίας. Υπογραμμίζει την ανάγκη για μια πιο ήπια και σεβαστική προσέγγιση προς τους καλλιτέχνες και το έργο τους.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....